Η τελευταία λέξη που πρόφερε θανατοποινίτης στις ΗΠΑ

Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για δολοφονία, καθώς είχε βοηθήσει έναν φίλο του να σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους το 1997, εκτελέστηκε στην Αλαμπάμα την Πέμπτη το βράδυ.

Η τελευταία λέξη που εκστόμισε πριν τον θάνατό του ήταν: «Αμήν».

Σύμφωνα με τη New York Post, ο θάνατος του 41χρονου Michael Brandon Samra ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, μετά από θανατηφόρο ένεση στις φυλακές Holman.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιησού για όσα έκανε για εμένα» είπε ο Samra πριν τα φάρμακα να αρχίσουν να ρέουν στο αίμα του. «Αμήν».

Ο Samra και ο φίλος του Mark Duke είχαν καταδικαστεί για τους θανάσιμους πυροβολισμούς του πατέρα του δεύτερου, της φίλης του και για τη σφαγή των δύο νεαρών θυγατέρων της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, ο Duke σχεδίασε τη σφαγή επειδή ήταν θυμωμένος με τον πατέρα του, που δεν τους άφηνε να χρησιμοποιούν το πικάπ του. Ο Samra ήταν 19 ετών εκείνη την εποχή.

«Σήμερα αποδόθηκε δικαιοσύνη» ανέφεραν συγγενείς των θυμάτων σε ανακοίνωσή τους.

Ώρες πριν την εκτέλεση, η κυβερνήτης της πολιτείας Αλαμπάμα Kay Ivey απέρριψε αίτημα για απόδοση χάριτος στον θανατοποινίτη.

Οι ελπίδες του Samra για επιείκεια είχαν αναπτερωθεί την Τετάρτη, όταν η κυβερνήτης μίλησε για την ιερότητα της ζωής, την ώρα που υπέγραφε τον σκληρότερο νόμο για τις εκτρώσεις στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας συνήγορος του θανατοποινίτη.

«Μάλλον δεν το εννοούσε» είπε για την κυβερνήτη.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: