Η τελευταία εμφάνιση της Scarlett Johansson δε θα ενθουσίαζε ούτε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Η Johansson εμφανίστηκε στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, στη Νέα Υόρκη, για να προωθήσει την πολυαναμενόμενη (έβαλα το «πολύ» μπροστά για να εκφράσω την ανυπομονησία μου) ταινία, Avengers: Endgame. Παρέα με το υπόλοιπο καστ της ταινίας, όπως τον Chris Hemsworth και τον Robert Downey Jr., η ηθοποιός επισκέφθηκε την εκπομπή του Kimmel, “Jimmy Kimmel Live” για να μιλήσει για την τελευταία ταινία του franchise των Avengers.

Πριν μπει στο στούντιο της εκπομπής, η Johansson πόζαρε στο φακό των παπαράτσι και χαιρέτησε τους φαν της που με ανυπομονησία περίμεναν να τη δουν έστω και για λίγο, πριν ξεκινήσει η εκπομπή. Εκεί ήταν που είχαμε και την ευκαιρία να δούμε το outfit της ηθοποιού. Μια εμφάνιση η οποία, οφείλω να ομολογήσω, με προβλημάτισε ιδιαιτέρως.

Η Scarlett, η οποία με επιτυχία παίζει την “Black Widow” στην ταινία, ανεπιτυχώς επέλεξε αυτό το outfit. Το σύνολο με το μαύρο μίνι φόρεμα που διαθέτει bold, διακοσμητικά στοιχεία, όπως παγιέτες, πέτρες και στολίδια σε όλο το μπούστο αλλά και σε άλλα σημεία του φορέματος (σαν λεπτομέρεια στις τσέπες του ρούχου), μαύρο καλσόν και μαύρα μποτάκια με επίσης, ασημένιες λεπτομέρειες στο σχέδιό τους, έμοιαζε τελικά κάπως παλιομοδίτικο.

 

Το σχέδιο του φορέματος από μόνο του, είναι αυτό που επιβεβαιώνει αυτή την αισθητική. Το μήκος του φορέματος αλλά και τα διακοσμητικά του στοιχεία, ενώ έχουν μια ρετρό, ’60s αισθητική, δεν θεωρώ ότι ταιριάζει στο edgy στιλ που μας έχει συνηθίσει ως τώρα η ηθοποιός.

Και επιχειρηματολογώ περισσότερο: ενώ πρόκειται για ένα -φαινομενικά- απλό, μαύρο φόρεμα, το γεγονός ότι έχει τόσα  στολίδια στο πάνω μέρος του, το κάνει κάπως ακατάλληλο για την ώρα αλλά και για το ύφος της περίστασης.

Έχω όμως και προτάσεις. Πιστεύω ότι το σύνολο θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία με ένα πιο στρατηγικό styling. Για παράδειγμα, η Johansson θα μπορούσε να μην είχε φορέσει το μαύρο αυτό ’60s shift dress, με μαύρο καλσόν το οποίο τελικά προσφέρει μια αναίτια επισημότητα στο look. Χωρίς καλσόν το look θα ήταν πιο φρέσκο, πιο νεανικό. Φυσικά, ρόλο έπαιξαν και τα over-the-top χαμηλά μποτάκια τα οποία από το σχέδιο μέχρι και το στιλ τους καθ” αυτό, δεν ταίριαζαν με το ύφος του φορέματος. Ένα ζευγάρι πέδιλα με τακούνι, σε μίνιμαλ σχέδιο θα αναδείκνυε το σύνολο αλλά και την -ήδη- καλλίγραμμη σιλουέτα της ηθοποιού.

Και πάλι, αυτό είναι η προσωπική άποψη και δε σημαίνει ότι η Scarlett δεν έχει κάνει εμφανίσεις που μου (μας) αρέσουν. Η μόδα είναι προσωπική υπόθεση εξάλλου, οπότε κάτι που στα δικά μου μάτια δεν έχει λογική, στα δικά σου μπορεί να έχει. Αυτό όμως, είναι το ωραίο με τη μόδα και το στιλ. Ο καθένας έχει τη δική του διαφορετική άποψη και αισθητική, κάθε φορά. Ας αρχίσουμε το διάλογο λοιπόν.

Kεντρική φωτογραφία: Danny Moloshok/Invision for the Television Academy/AP Images

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: