Η τελευταία ειδική διαδρομή της  μεγάλης κυρίας των ελληνικών αγώνων ράλι

Η Ένη Σεφερλή , βυζαντινολόγος αλλά και  rallywoman έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 19 Μαρτίου, σε ηλικία 84 ετών.

Η Ένη γεννήθηκε το 1937 και έζησε την εφηβεία της στο Ανεμοπορικό Κέντρο Τρίπολης μαζί με τον ξάδερφό της γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Καββαθά. Σπούδασε βυζαντινολόγος αλλά παράλληλα ασχολιόταν από μικρή με τους αγώνες ράλι.

Όταν αποφάσισε να τρέξει στους αγώνες, οι άλλοι αγωνιζόμενοι την έβλεπαν με μισό μάτι. Δεν είναι και λίγο μα μπαίνεις σφήνα στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον των δύσκολων αγώνων ράλι.

Ξεκίνησε τους αγώνες με μια Lancia Fulvia 1.6 Coupe HF. Το 1975 αποκτά και οδηγεί μια Alpine-Renault A110, ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα ράλι της εποχής, με την οποία έγινε ευρύτερα γνωστή, αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει ούτε σε ένα από τα τρία Ράλι Ακρόπολις που ξεκίνησε. Με το αυτοκίνητο αυτό πάντως έκανε και την καλύτερη επίδοση της καριέρας της, κερδίζοντας το Ολυμπιακό Ράλι του 1975.

Με συνοδηγό την Τόνια Παυλή έκανε αρκετούς αγώνες. Μόνιμος συνοδηγός της ήταν  ο καθηγητής Φυσικής Αλέκος Τσαντούλας, ο οποίος αρκετές φορές καθόταν στο μπάκετ του οδηγού.

Με την Ένη Σεφερλή έτρεξαν ως συνοδηγοί οι Παναγιώτης Καπερώνης, Κώστας Καββαθάς, Γιάννης Μπελέγρης, Αντώνης Στιβαχτάρης και Κώστας Στεφανής.

Η Ένη Σεφερλή έβγαζε ετησίως έναν εκπληκτικό τόμο με βυζαντινολογικές ανακοινώσεις, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο φιλοξενούνταν σε οίκο ευγηρίας. Στα τέλη Φεβρουαρίου εμβολιάστηκε, αλλά πέντε ημέρες μετά ανιχνεύτηκε με covid-19, μεταφέρθηκε στο «Αγία Όλγα» και μετά στην «Παμμακάριστο» . Το πρωί της Παρασκευής  η καρδιά της δεν άντεξε και έφυγε μόνη  της πλέον για την τελευταία ειδική διαδρομή.

Η τελευταία ειδική διαδρομή της  μεγάλης κυρίας των ελληνικών αγώνων ράλι gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: