Η τελευταία ειδική διαδρομή έκρινε το νικητή το Ράλι Κροατίας

Ήταν ένα συγκλονιστικό φινάλε στο Ράλι Κροατίας. Μέχρι και την 18η ειδική διαδρομή ο Kalle Rovanpera είχε το προβάδισμα στο Ράλι της Κροατίας. Είχε «χτίσει» απόσταση ασφαλείας πάνω από ένα λεπτό από τον δεύτερο οδηγό και δεν πήγαινε στο όριο. Έκανε αγώνα τακτικής. Όμως σε μια από της ειδικές του Σαββάτου τρύπησε το ελαστικό του και έχασε 54,5 δευτερόλεπτα. Το βράδυ της χθεσινής ημέρας η διαφορά του Rovanpera με τον Tänak μειώθηκε στα 19.9 δευτερόλεπτα.

Το πρωί στην πρώτη ειδική διαδρομή το δίδυμο του εργοστασιακού Toyota Yaris Rally 1, Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen κινήθηκε πιο γρήγορα και η διαφορά από 19.9 δευτερόλεπτα αυξήθηκε στα 31.1 δευτερόλεπτα. Έμεναν άλλες τρείς ειδικές. Στο τέλος της SS18 η διαφορά ανάμεσα στον Φινλανδό και τον Εσθονό ήταν +28.4 δευτερόλεπτα. Το πλήρωμα της Toyota δεν είχε κάποιο λόγο να ανησυχεί. Να όμως που στην προτελευταία ειδική διαδρομή Trakošćan – Vrbno, έγινε η ανατροπή.

Ο Kalle Rovanpera και ο συνοδηγός του Jonne Halttunen επέλεξαν τέσσερα σκληρά ελαστικά της Pirelli και δύο ελαστικά για βροχή. Αντίθετα ο Tänak ξεκίνησε με τέσσερα ελαστικά soft Pirelli και δύο για βροχή.

Η επιλογή ευνόησε τον Εσθονό και για πρώτη φορά, μια ειδική πριν τον τερματισμό το πλήρωμα της Hyundai βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα αφήνοντας πίσω του κατά 1.4 δευτερόλεπτα τους Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen.

Από εκεί και πέρα όλα κρίθηκαν στην τελευταία ειδική διαδρομή SS20 (Wolf Power Stage), που ξεκίνησε στις 13:18 (τοπική ώρα).

Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο T.Neuville.Μόλις ξεκίνησε την τελευταία ειδική διαδρομή διαπίστωσε ότι δεν είχε ενδοεπικοινωνία και εκτός των άλλων είχε και ένα κλαταρισμένο ελαστικό. Χωρίς επικοινωνία βγήκε από τον δρόμο, έχασε πολύτιμο χρόνο, ξαναμπήκε στην ειδική και τερμάτισε με καθυστέρηση κρατώντας όμως την 3η θέση στη γενική κατάταξη.

Προτελευταίος ξεκίνησε την ειδική ο Rovanpera ο οποίος έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα. Τελευταίος ξεκίνησε ο Tanak ο οποίος παρά τις προσπάθειες που έκανε δεν μπόρεσε να πιάσει το χρόνο του Rovanpera που ήταν τελικά και ο νικητής του πραγματικά δύσκολου ράλι στην Κροατία. Ο συνολικός χρόνος του Rovanpera ήταν 2.48.21.5 ενώ ο Tanak τερμάτισε με +04.3 δευτερόλεπτα πίσω του.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: