Η ΤΕΕ φτωχότερη κατά δύο υποψηφιότητες

Η ΤΕΕ φτωχότερη κατά δύο υποψηφιότητες

Διαβάστε την ανακοίνωση: «Η Ομοσπονδία μας ποτέ δεν έλαβε (και δεν μπορεί θεσμικά να λάβει) θέση υπέρ ή κατά… του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος. Υποχρεούται όμως, θεσμικά και ηθικά, να καταγγείλει εκείνες τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που υπονομεύουν τους καταστατικούς της σκοπούς, την προάσπιση των δικαίων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.), των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών της Λειτουργών και της Παιδείας συνολικά. Με λόγο ξεκάθαρο και «κοφτερό», κατακεραυνώνουμε αυτές τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΟΣΟΥΣ τις στηρίζουν. Ονομαστικά !

Με την ίδια παρρησία και «ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ», προβάλλουμε δημόσια και ΟΣΟΥΣ αποδεδειγμένα υποστηρίζουν την Τ.Ε.Ε., αγωνίζονται γι’ αυτήν και την ευεργετούν με συγκεκριμένες ΠΡΑΞΕΙΣ ! Η δίκαιη επιβράβευσή τους, δεν μπορεί να εκληφθεί ως «έμμεση στήριξη» του κόμματος στο οποίο είναι ενταγμένοι, ούτε υπονοείται «πλήρης ταύτιση απόψεων» σε όλα τα άλλα θέματα. Άλλωστε, ζητούμενο είναι να υπάρξει κάποτε ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στα θέματα της Παιδείας (και της πολύπαθης Τ.Ε.Ε.), με συμφωνία όλων των κομμάτων.

Δύο τέτοιοι ένθερμοι υποστηρικτές και σύμμαχοι της Τ.Ε.Ε., οι μέχρι πρότινος Βουλευτές κ. Απόστολος Κακλαμάνης και κα Μαρία Ρεπούση, απουσιάζουν δυστυχώς από τον χάρτη των υποψηφίων βουλευτών για τις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές.

Ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, που διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής και Υπουργός Παιδείας, υπήρξε ο «πατέρας» του Ν. 1566/1985 που καθιέρωσε τη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και μόνιμος υποστηρικτής και διαρκής προστάτης της, καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς και αδιάκοπης θητείας του στο Κοινοβούλιο.

Η κα Μαρία Ρεπούση, ήταν επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας του κόμματός της, το οποίο επεξεργάσθηκε και κατέληξε σε εξαιρετικά αναλυτικές και τεκμηριωμένες θέσεις υπέρ της Τ.Ε.Ε., πολύ κοντά στις απόψεις της Ομοσπονδίας μας. Δεν ξεχνούμε επίσης τη στήριξη που προσέφερε στην Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. μέσα στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την απόφαση των ανωτέρω να μην συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές, η Τ.Ε.Ε. αισθάνεται «φτωχότερη», με δύο σημαντικούς συμμάχους λιγότερο, στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε δημόσια τους κ. Κακλαμάνη και κα Ρεπούση και για την πολύτιμη προσφορά τους στην Τ.Ε.Ε., τους ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στις προσωπικές τους επιλογές και ελπίζουμε να τους ξαναβρούμε στους διαρκείς αγώνες μας για την Τ.Ε.Ε., συνοδοιπόρους και σε «θέση μάχης».»

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: