Η Ταϊλάνδη χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τουρίστες από 56 χώρες

Σε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για πολίτες από 56 χώρες προχώρησε την Πέμπτη (17/12) η Ταϊλάνδη με στόχο  να τονώσει την πληγείσα από τον κορονοϊό τουριστική βιομηχανία της, αν και οι επισκέπτες θα πρέπει να παραμένουν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο.

Οι τουρίστες από χώρες όπως η Αυστραλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα αλλά θα χρειαστούν ένα πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει ότι είναι αρνητικοί στην COVID-19, 72 ώρες πριν από το ταξίδι τους, καθώς και μία θέση σε ξενοδοχείο καραντίνας, δήλωσε ο Ταγουισίν Βισανουγιοθίν, εκπρόσωπος της ομάδας δράσης της Ταϊλάνδης κατά της COVID-19.

Οι επισκέπτες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα πρέπει στη συνέχεια να τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την άφιξή τους, δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η κανονική διάρκεια ισχύος της βίζας των 30 ημερών θα παραταθεί σε 45.

Ενώ βρίσκονται σε καραντίνα, οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε τρία τεστ COVID-19, αντί για δύο που απαιτούνταν προηγουμένως, δήλωσε ο Ταγουισίν, προσθέτοντας ότι η διενέργεια περισσότερων τεστ μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη περίοδο καραντίνας στο μέλλον.

Οι αναθεωρήσεις αυτές έρχονται καθώς η στηριζόμενη στον τουρισμό οικονομία πασχίζει να ενθαρρύνει την εγχώρια δραστηριότητα, αλλά οι ισχύουσες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις συνεχίζουν να κρατούν μακριά τους περισσότερους ξένους τουρίστες.

«Η είσοδος των τουριστών θα δώσει ώθηση στην οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανί Σανγκράτ στο Reuters.

Οι περιορισμοί της Ταϊλάνδης για την είσοδο στη χώρα έχουν βοηθήσει να κρατηθούν τα κρούσματα της COVID-19 στο χαμηλό επίπεδο των 4.281, αλλά έχουν προκαλέσει εκτεταμένη ζημιά στην οικονομία και έχουν οδηγήσει στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ταϊλάνδης, πριν από αυτό δεν ήμασταν σίγουροι, αλλά τώρα έχουμε εμπιστοσύνη στο σύστημα», δήλωσε ο Τανί.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: