Η συνέχεια στο θρίλερ του ελικοπτέρου με τον Οζιέ

Όταν στα αεροπορικά συμβάντα εμπλέκονται και παγκόσμιοι πρωταθλητές και επαγγελματικές αγωνιστικές ομάδες επόμενο είναι τα «γεγονότα» να αποκτούν άλλη διάσταση.

Να θυμίσουμε ότι ο Οζιέ και ο συνοδηγός του, ο Ινγκρασιά όπως και τα άλλα δύο πληρώματα της Toyota Gazoo Racing (Έβανς-Μάρτιν, Ροβάνπερα-Χαλτούνεν) ήρθαν στη χώρα μας για δοκιμές-εξέλιξης εν όψει του ράλι Τουρκίας με όλη την ομάδα τη Toyota και αυτοκίνητο το Yaris WRC.

Για τους Οζιέ-Ινγκρασιά θα γινόταν αερομεταφορά από την Αθήνα στο μέρος όπου θα διεξάγοντα οι δοκιμές.

Από εδώ λοιπόν αρχίζει η περιπέτεια.

Το ελικόπτερο τύπου Robinson R44 παρέλαβε τους Οζιέ-Ινγκρασιά από την περιοχή της Γλυφάδας, Άγιος Παντελεήμονας στο Γκόλφ, από μη εγκεκριμένο από ΥΠΑ ελικοδρόμιο.

Μόλις απογειώθηκε το ελικόπτερο ο πιλότος αντιλήφθηκε μηχανικό πρόβλημα  με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση  κάνοντας μάλιστα έξαλλο και τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος μεταξύ των άλλων ζήτησε να μάθει  γιατί έγινε μια τόσο ριψοκίνδυνη προσγείωση, χωρίς άδεια, δίπλα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή».

Οι επιβάτες ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Όμως βάση πληροφοριών το συμβάν έχει καταγραφεί, όπου θα αποδοθούν ευθύνες, όπως βάση πληροφοριών, πάντα, το ελικόπτερο είναι με αμερικάνικο νηολόγιο που σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από πιστοποιημένη μονάδα συντήρησης, το οποίο στερείτε άδεια αερομεταφορέως καθώς και όλων των απαιτούμενων πιστοποιητικών και προϋποθέσεων για να εκτελεί το ελικόπτερο δημόσιες μεταφορές.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το συμβάν, που ο παράγων τύχη «δούλεψε» με τον καλύτερο τρόπο, έχει ζήτησε εξηγήσεις το νομικό τμήμα της Toyota όπως και ο μάνατζερ του Οζιέ.

Στο ελικόπτερο βρισκόταν και ο συνοδηγός του Έβανς Σκοτ Μαρτιν ο οποίος στον ιστότοπο “Dirt Fish” δήλωσε τα εξής: «Όλα ήταν καλά, κάναμε την απογείωση και στη συνέχεια ο πιλότος ανακάλυψε ένα πρόβλημα και προσγειωθήκαμε. Αυτό είναι μόνο που πρέπει να πούμε πραγματικά. Είναι εκπληκτικό πώς αυτές οι φήμες μεγαλώνουν»

Πηγή: Motori.gr

Περισσότερα: https://www.motori.gr/i-synecheia-sto-thriler-tou-elikopterou-me-ton-ozie/?fbclid=IwAR1mcQwYgLZB4xhIV8MDXHAznqH2tw9w5mzULaT6jMfeP4KriaVlDrl_Eas

 

Η συνέχεια στο θρίλερ του ελικοπτέρου με τον Οζιέ gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: