Η συγκλονιστική στιγμή που ένας δύτης μένει από οξυγόνο στο βυθό της θάλασσας [βίντεο]

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί η απόφαση δύο φίλων να πάνε για κατάδυση Hillarys Boat Harbour του Πέρθ της Αυστραλίας.

Ο λόγος για τους Nick Burke και Matt Henderson βρίσκονταν στον κόσμο του βυθού σχεδόν για 30 λεπτά, όταν η κάμερα σώματος που είχε ο πρώτος κατέγραψε τον φίλο του να τον πλησιάζει και να βγάζει την μάσκα του, καθώς η μπουκάλα που φορούσε είχε μείνει από οξυγόνο λόγω διαρροής που δεν είχε αντιληπτή.

Ο 37χρονος Nick αντέδρασε αστραπιαία και έβγαλε μία μικρή μπουκάλα που είχε μαζί του, την έβαλε στο στόμα του φίλου του και προσπάθησε να τον τραβήξει στην επιφάνεια, η οποία απείχε 100 ολόκληρα μέτρα.

«Μόλις είδα τον Ματ να βγάζει την μάσκα του, κατάλαβα οτι είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ο αέρας έβγαινε από τον μετρητή πίεσης και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Φοβήθηκα για την ζωή και των δυο μας», είπε ο Nick Burke.

Από την πλευρά του, ο 39χρονος, ο οποίος είναι δύτης 8 χρόνια, ενώ έχει πολεμήσει στο Αφγανιστάν, δήλωσε πως «θυμάμαι να βλέπω αστεράκια την ώρα που ανεβαίναμε στην επιφάνεια, αλλά μετά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Δεν θα ήμουν εδώ σήμερα αν δεν ήταν ο Nick».

Μετά το περιστατικό αυτό, οι δύο φίλοι παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου των δυτών, καθώς η προβλεπόμενη διαδικασία του να ανέβουν στην επιφάνεια παίρνει δέκα λεπτά, ενώ εκείνη την έκαναν σε λιγότερο από ένα. Στη συνέχεια πέρασαν συνολικά 8 ώρες σε θάλαμο αποσυμπίεσης και νοσηλεύτηκαν για τρεις μέρες, ευτυχώς, όμως, όλα πήγαν καλά και είναι υγιείς.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: