Η συγκλονιστική διάσωση 39 παράνομων μεταναστών από καρότσα φορτηγού (BINTEO)

Tη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης 39 παράνομων μεταναστών, που μεταφέρονταν κυριολεκτικά στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο στην καρότσα ενός φορτηγού κατέγραψε η κάμερα της στολής ενός αστυνομικού στο Τέξας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, όταν οι αστυνομικοί Άαρον Ραμίρεζ και Τζέρι Ρέινα άνοιξαν το πίσω μέρος του οχήματος, σε έναν από τους τυπικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, αντίκρισαν 39 άτομα λουσμένα στον ιδρώτα, να προσπαθούν να ανασάνουν και να βρίσκονται στα όρια λιποθυμίας από την αφυδάτωση.

«Το θέαμα ήταν φρικτό», είπε ο Ραμίρεζ σε έναν τηλεοπτικό σταθμό του Ντένβερ, συμπληρώνοντας ότι οι μετανάστες – μεταξύ των οποίων και γυναίκες και παιδιά – του είπαν ότι ήταν σίγουροι πως θα πέθαιναν μέσα σ” εκείνη την καρότσα.

Η αστυνομία μοίρασε αμέσως νερό στους εξαντλημένους μετανάστες, που στην πλειοψηφία τους κατάγονται από τη Γουαταμάλα και το Μεξικό και κάλεσε ασθενοφόρα για να τους μεταφέρει σε τοπικά νοσοκομεία. 

Όπως δήλωσαν στις αρχές, η αρχική συμφωνία τους με τον οδηγό, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, ήταν να υπάρχουν μόνο 10 άτομα στην καρότσα όμως ο άπληστος διακινητής αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό, ρισκάροντας τη ζωή τους για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.

{youtube}u5cNmZVpJZ0{/youtube}

protothema.gr

seleo.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: