Η στρατηγική της Mercedes και η νίκη του Hamilton στην Αμερική

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κέρδισε στο Grand Prix των ΗΠΑ ακολουθώντας στρατηγική μιας αλλαγής. Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel ακολούθησε στρατηγική δυο αλλαγών και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου τερματίζοντας 2ος.

Η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου έτσι η θερμική καταπόνηση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Οι περισσότεροι οδηγοί ακολούθησαν στρατηγική μιας αλλαγής ultrasoft-soft (πάρα πολύ μαλακή/μαλακή γόμα). Εν τούτοις κάποιοι οδηγοί ακολούθησαν εναλλακτικές στρατηγικές όπως οι Vettel, Verstappen. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την 16η θέση με την πολύ μαλακή γόμα και έβαλε τη μαλακή και μετά πάλι την πολύ μαλακή γόμα. Βρέθηκε στιγμιαία 3ος στον τελευταίο γύρο αλλά δεν ανέβηκε στο βάθρο λόγω ποινής.

Οι επιτελείς της Pirelli είχαν προβλέψει μια μόνο αλλαγή ελαστικών ,Κάποιοι θέλησαν να είναι δύο αλλαγές. Ο Hamilton έκανε τη μοναδική του αλλαγή στον 19ο γύρο (αντιδρώντας στο πιτ στοπ του Vettel), υιοθέτησε ίδια στρατηγική με το Γερμανό και παρέμεινε στην κορυφή της κούρσας ως το τέλος.

Η στρατηγική της Mercedes και η νίκη του Hamilton στην Αμερική

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: