Η Stacey Bendet στο Queen.gr! Το ισχυρό empower μήνυμα πίσω από την Alice+Olivia SS22 συλλογή της

Η Creative Director του οίκου Alice+Olivia μας μιλά για τη δύναμη της μόδας να βοηθά κάθε γυναίκα να νιώσει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της!

Οι προβολείς πάνω από τα catwalks της Νέας Υόρκης άνοιξαν αυτό το φθινόπωρο για μια Εβδομάδα Μόδας που σηματοδοτεί την επιστροφή της αισιοδοξίας στη ζωή μας. Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά γεμάτη φόβο, απαγορεύσεις και περιορισμούς που έβαλε στην καθημερινότητά μας ο Covid-19, ο κόσμος της μόδας δηλώνει παρών στην προσπάθειά μας να ζήσουμε ξανά με χαμόγελο και εξωστρέφεια. Η υπέροχη Stacey Bendet, Creative Director του οίκου Alice+Olivia, μίλησε στο Queen.gr για το μήνυμα της ενδυνάμωσης των γυναικών που μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, σε κάθε μία από εμάς, η γεμάτη χρώμα, δυναμισμό και τόλμη συλλογή SS2022 που γέμισε φως και χαρά τα νεοϋρκέζικα runways. 

Η Stacey Bendet με σύμμαχο την δημιουργική ομάδα του TRESemmé, η οποία επιμελήθηκε τα looks της «Come Create With Us» συλλογής, κατάφερε να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου οι γυναίκες νιώθουν ελεύθερες, τολμηρές και ικανές να αλλάξουν όσα δεν επιθυμούν πια στη ζωή τους.

Η Stacey Bendet στο Queen.gr! Το ισχυρό empower μήνυμα πίσω από την Alice+Olivia SS22 συλλογή της

NYFW Day 3: Η Alice + Olivia επιστρέφει στο runway με μια πολύχρωμη συλλογή για την άνοιξη

«Θέλω οι γυναίκες να νιώθουν τολμηρές και χαρούμενες. Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Αυτό πρέπει να κάνει η μόδα. Δεν θα πρέπει να σε περιορίζει, δεν θα πρέπει να νιώθεις άσχημα με το κορμί σου, με τα μαλλιά σου ή οτιδήποτε άλλο, αλλά να είναι ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», μας λέει από τη πολύβοη Νέα Υόρκη η Stacey Bendet, η οποία είναι συνιδρύτρια του Share The Mic Now, το οποίο δημιουργήθηκε ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμβέλεια οι φωνές των μαύρων γυναικών στην Αμερική αλλά και ιδρύτρια του Creatively, μία πλατφόρμα που βοηθά τους καλλιτέχνες πολλών ειδικοτήτων στην προσπάθειά τους να τα καταφέρουν. 

Η φωνή της και οι δημιουργίες της είναι πραγματικά πηγή έμπνευσης για κάθε γυναίκα που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, ακόμη και σε καιρούς δύσκολους, ακόμα και στο κλίμα αβεβαιότητας που άφησε πίσω της η πανδημία:

«Ηταν μια στιγμή που είδαμε εκατομμύρια γυναίκες να ενώνουν τη φωνή τους και να λένε «είναι καιρός να κάνουμε κάτι μαζί»… Για τις διακρίσεις, για την βία και την κακοποίηση, για τα εμπόδια που συναντάς όταν προσπαθείς να πετύχεις τον στόχο σου. Και όταν βλέπεις πως υπάρχει πραγματικά αποτέλεσμα, ότι πραγματικά αλλάζουν κάποιες καταστάσεις, νιώθεις υπερήφανη. Δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα και δεν χρειάζεται να γίνει πάρα πολύ δουλειά ακόμα, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα. Ένας πολύ σημαντικός στόχος για μένα ήταν πάντα η ενδυνάμωση των γυναικών σε όλο τον κόσμο και το να χρησιμοποιήσουμε το brand μας για μια αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο». 

Η συζήτηση με τη Stacey Bendet θα σε κάνει να ανοίξεις τα παράθυρα στο φως, να θέλεις να βγάλεις το βαρετό homewear της κρίσης και να φορέσεις αέρινα, λαμπερά, πολύχρωμα φορέματα που θα συνδυάσεις με extra hair accessories και fun nail art!

Keep reading, girl!

 Η Stacey Bendet στο Queen.gr! Το ισχυρό empower μήνυμα πίσω από την Alice+Olivia SS22 συλλογή της

«Aυτός είναι ο ρόλος σχεδιαστών και hair brands όπως το TRESemmé: Να προσφέρουν δημιουργική έμπνευση στις γυναίκες»

Μετά τον εγκλεισμό για τον περιορισμό του Covid-19 όλοι μας προσπαθούμε να θυμηθούμε ξανά πώς να ντυθούμε! Κάθε outfit που επιλέγω μου φαίνεται λάθος. Υπερβολικά άβολο (έπειτα από έναν χρόνο με loungewear) και βαρετό (έπειτα από έναν χρόνο χωρίς… socializing). Αισθάνομαι πραγματικά πως τώρα θέλω να ντυθώ περισσότερο σαν… τον πραγματικό μου εαυτό. Πώς μπορεί η μόδα να με βοηθήσει να τα καταφέρω και νιώσω χαρούμενη ξανά;

Το προσωπικό στιλ που είναι αληθινό απέναντι στον εαυτό σου, έχει τη δύναμη να ξεκλειδώνει την αυτοπεποίθησή σου. Ξέρω πως άρχισα να νιώθω ξανά ο εαυτός μου όταν άρχισα να ντύνομαι ξανά. Είμαι ένας άνθρωπος που πάντα προσέχει το ντύσιμό του, οπότε το να περάσω από τη φάση των κολάν στο βραδινό ρούχο με έκανε να νιώσω εκπληκτικά! Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεις τον εαυτό σου μέσα από τη μόδα, μέσα από τα ρούχα σου, είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο φροντίζεις τα μαλλιά και το μακιγιάζ σου. Είναι σημαντικό να επιτρέπεις στις γυναίκες να νιώθουν στα καλύτερά τους και ένα μεγάλο κομμάτι σε αυτή τη διαδικασία είναι να γνωρίζεις ποια εργαλεία υπάρχουν εκεί έξω για σένα ώστε να επιμεληθείς την εμφάνισή σου σε επίπεδο beauty & fashion. Aυτός ακριβώς είναι ο ρόλος σχεδιαστών και hair brands όπως το TRESemmé: Να προσφέρουν δημιουργική έμπνευση σε κάθε γυναίκα.

Η Stacey Bendet στο Queen.gr! Το ισχυρό empower μήνυμα πίσω από την Alice+Olivia SS22 συλλογή της

Όταν είδαμε πρώτη φορά στο πρόγραμμα της NYFW να περιλαμβάνονται catwalks με θεατές και front rows, χαμογελάσαμε πλατιά και ενθουσιαστήκαμε… σχεδόν για όλα! Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις, φιλοδοξίες και φόβοι για την πρώτη fashion week με θεατές, μετά τον Φεβρουάριο του 2020;

Αισθάνθηκα τόσο όμορφα που επέστρεψα στην Eβδομάδα Μόδας και ένιωσα όλη αυτή την ενέργεια και τον ενθουσιασμό! Μετά από δύο virtual seasons ήταν επίσης πάρα πολύ σημαντικό να δουλέψω με την ομάδα του TRESemmé για να δημιουργήσουμε αυτά τα hair looks που είναι πραγματικά εκπληκτικά και απογείωσαν την συλλογή μου. 

NYFW TRES How To: Όλα όσα χρειάζεσαι για να αντιγράψεις το fun χτένισμα από το show των Alice+Olivia

Η Stacey Bendet στο Queen.gr! Το ισχυρό empower μήνυμα πίσω από την Alice+Olivia SS22 συλλογή της

Η Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης αυτή τη χρονιά κορυφώθηκε με το MET Gala, οποίο συνήθως διοργανώνεται τον Μάιο. Πώς αυτή η αλλαγή επηρεάζει τη NYFW όσο αφορά στον ορισμό των trend της νέας εποχής;

Το Met Gala είναι μια πηγή έμπνευσης για τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη, τον καλεί να στρέψει την προσοχή του στη μόδα και να βγει από την comfort zone του. Είναι μια ευκαιρία να αγκαλιάσεις την μόδα, να περάσεις ωραία, να διασκεδάσεις. Δεν θα έλεγα ότι το MET Gala ορίζει τα trends αλλά ότι θέτει τα όρια για την απόλυτη έκφραση στη δημιουργικότητα!

Η Stacey Bendet στο Queen.gr! Το ισχυρό empower μήνυμα πίσω από την Alice+Olivia SS22 συλλογή της

Η Stacey Bendet είναι μια γυναίκα που σε κάνει να πετάς από πάνω σου την απαισιοδοξία και τη μιζέρια της εποχής. Σε ωθεί να δημιουργήσεις, να ζήσεις, να ανασάνεις: «Για μένα είναι σημαντικό να δούμε τη θετική πλευρά της κατάστασης. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι στερούμαστε πλέον πράγματα που είχαμε συνηθίσει να κάνουμε πριν τον Covid-19. Βγαίνοντας, όμως, σιγά σιγά από αυτή την κατάσταση μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό το συναίσθημα: Θέλουμε να νιώθουμε ελεύθερες, να νιώσουμε τολμηρές. Καταλαβαίνουμε πια πόσο σημαντικό είναι να ταξιδεύουμε, να χορεύουμε, να είμαστε παρέα με άλλους ανθρώπους και όλο αυτό μας κάνει να θέλουμε να ντυθούμε με έναν τρόπο απελευθερωτικό».

Τα αγαπημένα μας κομμάτια από την Alice+Olivia SS2022 συλλογή της Stacey Bendet :

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: