Η σπιτική συνταγή που διώχνει την τριχοφυΐα από το πρόσωπο

Ένα οικονομικό και αποτελεσματικό προϊόν που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι με δύο μόνο υλικά.

 

Τρίχες: Ουσιαστικό, θηλυκού γένους, πληθυντικού αριθμού που, συνήθως, συνοδεύεται από τον επιθετικό προσδιοισμό «ανεπιθύμητες». Κι αν υπάρχει ένα σημείο που είναι πιο ανεπιθύμητες από κάθε άλλο πάνω στο σώμα, τότε αυτό είναι το πρόσωπο.

 Eίτε επειδή όντως τις βρίσκετε αντιαισθητικές, είτε επειδή σάς θυμίζουν υπερήλικη γιαγιά από το χωριό, σίγουρα κάποια στιγμή έχετε προσπαθήσει να ξεφορτωθείτε την τριχοφυΐα στο πρόσωπο (άνω χείλος, πιγούνι, φαβορίτες) με κάθε δυνατό μέσο. 

Σε ένα τυπικό γυναικείο αποτριχωτικό «οπλοστάσιο» μπορεί να βρει κανείς από τσιμπιδάκι μέχρι ειδικές για την περιοχή ταινίες αποτρίχωσης ή αλοιφές ενώ υπάρχει και μια υπολογίσιμη μερίδα πληθυσμού που ορκίζεται στη μέθοδο του λέιζερ. 

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η δική σας μέθοδος αποτρίχωσης, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο οικονομικό και αποτελεσματικό, σας έχουμε την κατάλληλη «συνταγή».  

 
 
 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μάσκα-πάστα που την απλώνετε στα επίμαχα σημεία και βοηθά να μην αναπτυχθούν νέες τρίχες. Το μυστικό συστατικό που φέρνει αυτό το αποτέλεσμα είναι η κουρκούμη ή αλλιώς κουρκουμάς ο οποίος, εκτός από τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες, έχει την ιδιότητα να σταματά την ανάπτυξη τριχοφυίας. 
Πρόκειται μάλιστα για ένα υλικό που αποτελεί παράδοση στις ινδικές τεχνικές ομορφιάς αφού χαρίζει πιο υγιές και καθαρό λαμπερό δέρμα. 

Πώς λοιπόν θα φτιάξετε την «μαγική» πάστα; 

Σε ένα μπολ, θα ανακατέψετε 2 κ.γ. κουρκούμης σε σκόνη μαζί με όσο γάλα χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια πάστα. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 

Αυτή η μέθοδος δεν είναι αποτριχωτική (δηλαδή δεν αφαιρεί τις τρίχες), αλλά βοηθά να μην αναπτυχθούν νέες και ενδείκνυται για τα σημεία του προσώπου με ήπια τριχοφυΐα.

seleo.gr-gynaika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: