Η Sozcu «ανακάλυψε» ξανά όξυνση του κλίματος στα Ίμια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, την παραμονή Πρωτοχρονιάς η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε στην περιοχή απομάκρυνε έξι ελληνικά ψαροκάικα και ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που επιδίωκαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια

Νέα ένταση ανακάλυψε και πάλι η τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού» στην περιοχή των Ιμίων, τρεις ημέρες μετά την εμπρηστική αναφορά περί επεισοδίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την παραμονή Πρωτοχρονιάς η τουρκική ακτοφυλακή που περιπολούσε στην περιοχή απομάκρυνε έξι ελληνικά ψαροκάικα και ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που επιδίωκαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια.

Τις στιγμές της απομάκρυνσης του ελληνικού σκάφους και των ψαράδων από το τουρκικό λιμενικό κατέγραψε η κάμερα της εφημερίδας.

Οι Έλληνες ψαράδες, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρέμειναν στην περιοχή για περίπου τρεις ώρες και στη συνέχεια επέστρεψαν στα νησιά από τα οποία είχαν έρθει.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου  «επεισόδιο» είδε στις βραχονησίδες Ίμια, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sozcu που ενοχλήθηκε και για τη μεγάλη ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στους βράχους, στο ανατολικότερο άκρο της κοντινής νησίδας Καλόλιμνος.

«Φάνηκε ότι μια γιγάντια ελληνική σημαία περίπου 20×30 μέτρων σχεδιάστηκε στην πλευρά της νήσου Καλόλιμνου, όπου βρίσκονται οι Έλληνες στρατιώτες, περίπου 1 μίλι μακριά από τους Βράχους Καρντάκ (Ίμια), με τη στρατιωτική μονάδα, το παρατηρητήριο και το σύστημα ραντάρ και στην πλευρά που βλέπει στους βράχους» έγραψε ο δημοσιογράφος Γιασάρ Αντέρ, που συνόδευσε το κείμενο με σχετική φωτογραφία.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: