Η Sony ξαφνιάζει με το ηλεκτρικό της  SUV

Ποιος σας είπε ότι η Sony κατασκευάζει μόνο τηλεοράσεις η κινητά. Η εταιρία που κατασκευάζει εκατοντάδες άλλα προϊόντα  μπαίνει δυναμικά και στο χώρο της αυτοκίνησης. Η Sony που με το PlayStation, έφερε την επανάσταση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τώρα παρουσίασε ένα 7θέσιο ηλεκτροκίνητο SUV και το «βάφτισε» Sony Vision-S 02 . Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και την ίδρυση της  Sony Mobility Inc. Σύμφωνα με τα σχέδια των επικεφαλής της εταιρίας την άνοιξη του 2022  η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει το λανσάρισμα του Vision-S 02 στην αναπτυσσόμενη αγορά EV.

Το Sony Vision-S 02 βρίσκεται στην κατηγορία των SUV και διαθέτει τετρακίνηση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ο ένας τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα ενώ ο άλλος κινεί τους πίσω τροχούς και καθένας παράγει 268 ίππους (200 κιλοβάτ).

Το όχημα έχει συνδεσιμότητα 5G η οποία επιτρέπει τις “over-the-air” ενημερώσεις όπως και απομακρυσμένες λειτουργίες. Δυνατότητες των οποίων η εξέλιξη απασχολεί ιδιαίτερα την Sony και τους συνεργάτες της. Το εσωτερικό του είναι αυτό που τραβάει το μάτι πολλών, καθώς έχει μια μεγάλη πανοραμική οθόνη η οποία απλώνεται σε όλο το ταμπλό, με 3 μικρότερες οθόνες ενώ το περίεργο αλλά παράλληλα ενδιαφέρον είναι η δεξιά οθόνη την οποία μπορεί και χρησιμοποιεί ο συνοδηγός. Και σαν να μη έφτανε η πανοραμική οθόνη στο μπροστινό μέρος, η Sony εξοπλίζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με ακόμα 2 οθόνες με δυνατότητα πρόσβασης στο Playstation έχοντας απλά συνδέσει το πρόγραμμα με μία κονσόλα gaming από το σπίτι.

Η Sony δοκιμάζει συστήματα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2 στην Ευρώπη με την χρήση του sedan Vision-S 01 που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι.

 

 

Η Sony ξαφνιάζει με το ηλεκτρικό της  SUV gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: