Η σημασία του να ξέρεις ποια είσαι πριν μπεις σε μία σοβαρή σχέση

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις κάποια πράγματα για τον εαυτό σου, αλλά και για τον άλλον, πριν αποφασίσεις ότι είσαι έτοιμη για μία σχέση.

Ο Αριστοτέλης είπε κάποτε: «Η γνώση του εαυτού σου είναι η αρχή κάθε σοφίας».

Κάποτε γνώρισα έναν πολύ γοητευτικό άντρα. Εκπληκτικά , υπέροχο χαμόγελο και αίσθηση χιούμορ παρόμοια με τη δική μου. Μιλούσε συχνά για την οικογένειά του, τη «δυναστεία» από την οποία προερχόταν. Μια ζωή που δε διάλεξε, αλλά γεννήθηκε. Η προσωπικότητά του; Ισχυρότερη από κάθε άλλου ανθρώπου που γνώριζα μέχρι τότε. Η σχέση ήταν σύντομη, κοντά στους έξι μήνες, αλλά πιο επιδραστική (για εμένα) από όσο θα μπορούσε εκείνος να φανταστεί.

Η ζωή είναι σαν ένα κουτί σοκολατάκια και ποτέ δεν ξέρεις τι θα πάρεις. Η καθημερινότητα μαζί του ήταν περίεργη θα έλεγα. Υπήρχε μία γραμμή ανάμεσα στην κούραση που μου προκαλούσε το να είμαι με έναν τέτοιον άντρα, λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, της ισχυρής προσωπικότητάς του και της ανασφάλειας που μου δημιουργούσε, αλλά και της ευτυχίας που ένιωθα μαζί του. Ωστόσο, όλο αυτό με οδήγησε στο να χάσω τον εαυτό μου, να αγχώνομαι, να παθαίνω εκρήξεις θυμού και ζήλιας… Τα πάντα που συνέβαιναν στη ζωή του και δεν είχαν σχέση με εμένα ήταν ένα έναυσμα για να στενοχωρηθώ και να ξεσπάσω σε κλάματα – ή φωνές!

Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση και είχα ξεχάσει εντελώς ποια ήμουν πριν τον γνωρίσω. Ο συνδυασμός της άθλιας κατάστασης στην οποία βρισκόταν η ψυχική μου υγεία, αλλά και του φόβου μου να τον χωρίσω, ήταν ανθυγιεινός. Ο χρόνος, όμως, τα θεράπευσε όλα…

https://www..com/p/CcUz_N_Kv6l

Όταν αγαπάς κάτι, πρέπει να το αφήνεις να φύγει. Έτσι και έκανα τελικά. Τον ξέχασα, πώς ήταν, τη μυρωδιά του, α αγαπημένα του φαγητά, αν εξακολουθούσε να περιφρονεί τις εγκόσμιες συζητήσεις… Έκλαιγε ακόμα κάθε φορά που έβλεπε φωτογραφία ή βίντεο του πατέρα του;

Δεν ήθελα να χαλάσω ούτε τη δική μου ζωή, αλλά ούτε και τη δική του. Δεν ήθελα με τη συμπεριφορά μου να καταστρέψω ό,τι όμορφο περάσαμε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Έχω αναγνωρίσει ότι ο έρωτας είναι το έναυσμά μου. Και γι” αυτό, επιλέγω με σύνεση πλέον. Όχι ότι έχω επιλέξει λάθος στο παρελθόν, γιατί όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Όμως πλέον σκέφτομαι περισσότερο με το μυαλό. Θέλω έναν άντρα του οποίου η προσωπικότητα δε θα ξεπεράσει τη δική μου, αλλά θα τη συμπληρώσει. Επειδή το κοριτσάκι μέσα μου που πάντα ονειρευόταν τον «πρίγκιπα πάνω στο άσπρο άλογο» έχει ακόμα ελπίδα ότι κάποια μέρα θα έρθει στη ζωή της, με κάποιον μαγικό τρόπο.

Τα τρία πιο σημαντικά μαθήματα που πήρα από αυτή τη σύντομη αλλά έντονη σχέση είναι:

#1. Η σημασία της ύπαρξης μιας «αδιαπραγμάτευτης» λίστας

Αυτή η λίστα θα σε κρατήσει πειθαρχημένη στις αξίες και τα θέλω σου. Θα είναι μια υπενθύμιση των πραγμάτων που δε θα ανεχτείς σε καμία περίπτωση και από κανέναν.

#2. Η σημασία του συμβιβασμού

Ο συμβιβασμός είναι απαραίτητος για όλες τις μόνιμες σχέσεις. Διατηρεί την ισορροπία και κρατά και τους δύο ευτυχισμένους.

#3. Η σημασία του να βρεις έναν partner-in-time και όχι έναν partner-in-crime

Η φλόγα κάποια στιγμή σβήνει και αυτό που μένει είναι η τοξικότητα. Το θέμα είναι να βρεις έναν σύντροφο που είναι συγχρόνως και ο καλύτερος σου φίλος. Που τον εμπιστεύεσαι και δε σου δημιουργεί ανασφάλεια. Έναν άνθρωπο που σε αγαπάει όταν είσαι εκτός εαυτού, ή όταν έχεις πάρει μερικά κιλά, ακόμα και τις μέρες που δεν αγαπάς εσύ η ίδια τον εαυτό σου.

Queen.gr - sxeseis

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: