Η σημαντική αλλαγή σε πρόσωπο-κλειδί που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Σε φάση ανασυγκρότησης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα της περασμένης Κυριακής, που ωστόσο κατέδειξε ότι το κόμμα εδραιώνεται πλέον ως ο δεύτερος σημαντικότερος πόλος του πολιτικού σκηνικού.

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην αίθουσα της Γερουσίας, στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου, να κάνει λόγο για ένα «νέο ξεκίνημα» που θα έχει ως στόχο τη δημιουργίας της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Προκειμένου να το πετύχει όμως αυτό, κρίνει σκόπιμο να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών σε επιτελικά πρόσωπα, σημαντικότερη εκ των οποίων θα είναι η αλλαγή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ο κ. Τσίπρας ως αντικαταστάτη του Πάνου Σκουρλέτη σκέφτεται από τώρα δύο πρόσωπα.

Το ένα είναι η κ. Όλγα Γεροβασίλη που φαντάζει και ως το φαβορί για τον θώκο. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του τόπου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει αρχικά υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, ακολούθως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετέχοντας παράλληλα στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου και στο τέλος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η πρώτη γυναίκα που καταλάμβανε έναν τέτοιο θώκο. Θεωρείται έμπειρο στέλεχος πλέον, ανήκει στο περιβάλλον του προέδρου και δεν έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά της. Αντιθέτως προσπαθεί πάντοτε να κρατάει τις ισορροπίες.

Το δεύτερο πρόσωπο που προαλείφεται για τη θέση Νο 2 του κόμματος είναι αυτό που Νάσου Ηλιόπουλου. Νεαρός σε ηλικία, μόλις 36 ετών, θεωρείται άφθαρτο πρόσωπο, έχοντας διατελέσει από το 2010 έως το 2013 γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου ήταν υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Πέρασε στον δεύτερο γύρο, δεν κατάφερε να τον κερδίσει, ωστόσο ο τέως πρωθυπουργός θεωρεί ότι έχει αρκετό πολιτικό μέλλον ακόμη μπροστά του.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: