Η σeξουαλική πράξη που συνιστούν οι ψυχολόγοι στο διάλειμμα από τη δουλειά για μείωση του στρες

Έναν ιδιαιτέρως πρωτότυπο τρόπο μείωσης του στρες και αύξησης της παραγωγικότητας στον χώρο εργασίας προτείνουν δύο Βρετανοί ψυχολόγοι, και δεν είναι άλλος από

το… πιο δημοφιλές «χόμπι» της ανθρωπότητας: τον αυνανισμό.

Σύμφωνα με τον Mark Sergeant, λέκτορα ψυχολογίας στο Nottingham Trent University, ένα «διάλειμμα για αυνανισμό» θα ήταν ένας «πολύ αποτελεσματικός τρόπος» απαλλαγής από το άγχος και το στρες, ιδίως σε επαγγέλματα όπου οι καταιγιστικοί ρυθμοί σε κρατούν όλη μέρα στην «τσίτα».

Τις παράξενες αυτές απόψεις συμμερίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, και ένας ακόμη ψυχολόγος που ειδικεύεται στη διαχείριση άγχους, ο Δρ. Cliff Arnall. Σύμφωνα με τον Arnall, ένα διάλειμμα για αυνανισμό όχι μόνο μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος αλλά να αυξήσει παράλληλα την συγκέντρωση, ενώ μπορεί να αποβεί ωφέλιμο και στα… βαρετά επαγγέλματα, αφού σίγουρα θα κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, μια εργασιακή πολιτική υπέρ του αυνανισμού μπορεί να επιφέρει «περισσότερη συγκέντρωση, λιγότερη επιθετικότητα, υψηλότερη παραγωγικότητα και περισσότερα χαμόγελα».

Ωστόσο, ο Δρ. Arnall επισημαίνει ότι μια ανάλογη πολιτική μπορεί να κρύβει και παγίδες, ειδικά για τα άτομα που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό, αφού η καθυστέρηση για την κορύφωση μπορεί να τους αγχώσει χειρότερα ή ακόμα χειρότερα να τους… κοστίσει τη δουλειά τους λόγω της παρατεταμένης απουσίας από το γραφείο τους.

Κάτι άλλο που απαγορεύεται δια ροπάλου, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι οι φαντασιώσεις για άτομα εντός του ίδιου εργασιακού χώρου, αφού αυτό μπορεί να προκαλέσει αμηχανία και ανάρμοστη συμπεριφορά ανάμεσα σε συνεργάτες.

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: