Η Samsung προειδοποιεί: Κλείστε τα Galaxy Note 7

Σήμερα, Τρίτη 11/10, η εταιρία Samsung Electronics Co Ltd ανακάλεσε τις πωλήσεις της συσκευής κινητού Galaxy Note 7, ενώ ζήτησε από όσους το έχουν αγοράσει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, καθώς διερευνά τις αναφορές για την ανάφλεξη των κινητών της αναφερόμενης συσκευής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπολογίζεται πως η απόφαση για ανάκληση επηρεάζει πάνω από 2,4 εκατ. χρήστες παγκοσμίως ενώ 45.000 κινητά Galaxy Note 7 έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με το BBC.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει: «Επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα, η Samsung ζητά από όλους τους  λιανικούς συνεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο να σταματήσουν τις πωλήσεις του Galaxy Note 7, ενώ η έρευνα συνεχίζεται».

«Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν μια πρωτότυπη συσκευή Galaxy Note 7 ή ένα κινητό Galaxy Note 7 που αντικαταστάθηκε, θα πρέπει να το απενεργοποιήσουν και να σταματήσουν τη χρήση της συσκευής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας συνιστούν στους επιβάτες να σταματήσουν τη χρήση του κινητού μετά τον καπνό που εντοπίστηκε σε συσκευή που είχε αντικατασταθεί κι οδήγησε στην εγκατάλειψη αεροσκάφους από τους επιβάτες στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Samsung, έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Hankyoreh» στη Νότια Κορέα αναφέρει ότι η Samsung Electronics Co Ltd είναι πιθανό να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων του «έξυπνου» κινητού Galaxy Note 7, μετά την αναστολή της παραγωγής και πωλήσεων.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Samsung είναι πιθανό να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις οικονομικές απώλειες από το Note 7, μέσω ενίσχυσης της εμπορικής προώθησης των μοντέλων Galaxy S7, αλλά και του Note 5, το οποίο ήταν ο προκάτοχος του Note 7, για το 2015.

Από την πλευρά της, η Samsung δε σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας.



texnologia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: