Η Ρωσία έστειλε βομβαρδιστικά στα σύνορα Λευκορωσίας με Πολωνία για να στηρίξει τον Λουκασένκο

Ο πρώην πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Γαλλία και την Πολωνία ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στους 2000 μετανάστες βρίσκονται Αφγανοί και Ιρακινοί βετεράνοι πολέμου που έχουν εκπαιδευτεί από τις ειδικές δυνάμεις του Λουκασένκο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έστειλε βομβαρδιστικά πάνω από τη Λευκορωσία καθώς μετανάστες στα πολωνικά σύνορα προσπαθούν να διαφύγουν προς τη Βρετανία και να γλιτώσουν από τους στρατιώτες του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 εκτέλεσαν «καθήκοντα συναγερμού για την αεράμυνα» για να υποστηρίξουν τον ηγέτη της Λευκορωσίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ως απάντηση στην αυξανόμενη ένταση στα σύνορα.

Πλάνα δείχνουν Λευκορώσους στρατιώτες να πυροβολούν για να εκφοβίσουν τρομοκρατημένες γυναίκες και παιδιά που προσπαθούν απεγνωσμένα να δραπετεύσουν και να κατευθυνθούν προς τη Βρετανία για ασφάλεια, είπε ένας από τους περίπου 2.000 μετανάστες.

Η ΕΕ κατηγορεί τον ισχυρό άνδρα της Λευκορωσίας ότι παρέσυρε τους μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, στη χώρα του και τους έστειλε να περάσουν στην Πολωνία για να προκαλέσει μια νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση ως αντίποινα για τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν για τη βάναυση καταστολή των διαδηλωτών.

Ο πρώην πρεσβευτής της Λευκορωσίας στη Γαλλία και την Πολωνία ισχυρίζεται ότι οι μετανάστες είναι Αφγανοί και Ιρακινοί βετεράνοι πολέμου που έχουν εκπαιδευτεί από τις ειδικές δυνάμεις του Λουκασένκο.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: