Η πρώτη Vegan Εβδομάδα Μόδας είναι γεγονός

Σε μία φάση, όπου η μόδα έχει αλλάξει σελίδα, η αειφορία και η πράσινη προσέγγιση σχετικά με τον σεβασμό του περιβάλλοντος αφορούν πια τους πιο διάσημους οίκους, η Vegan Fashion Week έρχεται να συμπληρώσει το παζλ, Το Los Angeles δεν είναι τυχαία επιλογή, αφού είναι πρόσφατα έγινε η μεγαλύτερη πόλη στην Αμερική που απαγόρευσε τη χρήση της γούνας.

 

Σκοπός της Vegan εβδομάδας μόδας, η οποία θα διαρκέσει 4 μέρες, είναι να δώσει ένα τέλος στην εκμετάλλευση των ζώων, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα το καταναλωτικό κοινό να έχει ηθικό-κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση σχετικά με τον τρόπο που επιλέγει να ντύνεται.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι οι διάσημοι οίκοι μόδας και τα brands που έχουν ήδη αλλάξει την τακτική τους σχετικά με τον σεβασμό απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον. Η Stella McCartney είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, ενώ αξίζει να σου θυμίσω την απαγόρευση της χρήσης γούνας από πολλούς οίκους.

Η Emmanuelle Rienda, η οποία είναι η ιδρύτρια της Vegan Fashion Week δήλωσε ότι σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι ο σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή, τα δικαιώματα των ζώων και το περιβάλλον. Η πρώτη προσπάθεια έχει ήδη δρομολογηθεί, με την Rienda να ευελπιστεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/veganfashionweek

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: