Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Σαρλίν του Μονακό μετά τη νοσηλεία σε κλινική της Ελβετίας

Το Γκραν Πρι ηλεκτρικών αυτοκινήτων (E — Prix) επέλεξε για να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά την πολύμηνη θεραπεία σε κλινική της Ζυρίχης, η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό — Στο πλευρό της ο πρίγκιπας Αλβέρτος και τα δίδυμα παιδιά τους

Γοητευτική, αλλά σκεπτική και προβληματισμένη εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η 44χρονη πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό στην έναρξη του Γκραν Πρι ηλεκτρικών αυτοκινήτων (E — Prix) του πλούσιου πριγκιπάτου. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της θλιμμένης πριγκίπισσας στο πλευρό του 63χρονου συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου, μετά την πολύμηνη θεραπεία που ακολούθησε σε πολυτελή κλινική της Ζυρίχης, ώστε να ανακάμψει από την «σωματική και ψυχική κόπωση» που την ταλαιπωρούσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού εκείνη την περίοδο.

Φανερά αδυνατισμένη και κομψή με γκρι κοστούμι και τα μαλλιά της κομμένα πολύ κοντά η πρώην ολυμπιονίκης της κολύμβησης επέλεξε να πραγματοποιήσει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από μήνες στο E- Prix καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που επί εβδομάδες περίμεναν στο Μονακό, όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα του πριγκιπάτου Monaco Matin.

Μαζί με το πριγκιπικό ζεύγος ήταν και τα 7χρονα δίδυμα παιδιά του Αλβέρτου και της Σαρλίν, ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα, που ο φωτογραφικός φακός την συνέλαβε να χασμουριέται κατά την διάρκεια των αγώνων. Τα δύο πριγκιπόπουλα είχαν στερηθεί την παρουσία της μητέρας τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η Σαρλίν είχε ταξιδέψει τον περασμένο Μάρτιο στην χώρα καταγωγής της, Νότιο Αφρική, για να παραβρεθεί στην κηδεία του βασιλιά των Ζουλού, Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι, αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, μια σοβαρή μόλυνση στα ιγμόρεια την εμπόδισε να επιστρέψει στο πριγκιπάτο.

Η κρίση στον γάμο του πριγκιπικού ζεύγους και τα εξώγαμα τέκνα του Αλβέρτου

Κατά την απουσία της Σαρλίν δίπλα στα δύο παιδιά της βρέθηκαν οι αδελφές του Αλβέρτου, πριγκίπισσες Καρολίνα και Στεφανί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά περιοδικά ο γάμος του πρίγκιπα των Μονεγάσκων και της πρωταθλήτριας κολύμβησης περνούσε κρίση μετά την αποκάλυψη πως 35χρονη Βραζιλιάνα ζητά από τον γιο του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι να αναγνωρίσει την 16χρονη κόρη της ως βιολογικό του τέκνο.

Η νεαρή κοπέλα γεννήθηκε το 2005, όταν, ήδη, ο Αλβέρτος είχε γνωρίσει την Σαρλίν. Ο πρίγκιπας έχει ακόμα δύο εξώγαμα τέκνα, την 30χρονη Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι, που απέκτησε με την Αμερικανίδα μεσίτρια Ταμάρα Ροτόλο και τον 19χρονο Αλεξάντερ Κοστ Γκριμάλντι, καρπό της σχέσης του με την πρώην αεροσυνοδό της Air France Νικόλ Κοστ. Η τελευταία ζει με τον γιο της στο Μονακό και τον περασμένο Ιούλιο εμφανίστηκε στον ετήσιο χορό του Ερυθρού Σταυρού στο Μόντε Κάρλο με τον Αλβέρτο και τον γιο τους. Η ίδια σε συνέντευξή της στο Paris Match κατηγόρησε ανοιχτά την Σαρλίν πως όταν αρραβωνιάστηκε τον Αλβέρτο έδωσε εντολή να μετακινηθεί ο γιος της στα διαμερίσματα των εργαζόμενων του παλατιού.

Η Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό από τη Νότιο Αφρική τον Νοέμβριο αλλά λίγες ημέρες μετά ταξίδεψε στην Ελβετία και εισήχθη σε μονάδα ψυχικής υγείας της Ζυρίχης. Στις 12 Μαρτίου η πριγκίπισσα επέστρεψε στο πριγκιπάτο αλλά δεν πραγματοποίησε δημόσιες εμφανίσεις. Όμως, στις 22 του ίδιου μήνα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αποκάλυψε πως η σύζυγος του Αλβέρτου είχε φύγει πάλι από το Μονακό με προορισμό την αγαπημένη της, Κορσική, ένα μέρος που έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν, για να βρει γαλήνη και ηρεμία.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο πρίγκιπας συμφώνησε να φύγει η Σαρλίν στην Κορσική για να την προστατεύσει από το σκάνδαλο «Dossiers Du Rocher», το οποίο ταλανίζει τους τελευταίους μήνες το πριγκιπάτο. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστές τέσσερα άτομα από τον στενό κύκλο του Μονεγάσκου γαλαζοαίματου. Το σκάνδαλο ανέδειξε τον περασμένο Σεπτέμβριο η ιστοσελίδα Dossiers Du Rocher (Φάκελοι του Βράχου), που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη ενώ ο πρίγκιπας έχει δηλώσει ότι όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα είναι αναληθή και συκοφαντικά.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: