Η πριγκίπισσα Λατίφα «λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της» απαντά το Ντουμπάι στον ΟΗΕ

Η Λατίφα είχε καταγγείλει σε βίντεο ότι κρατείται «όμηρος» στη χώρα της και φοβάται για τη ζωή της – Η πρεσβεία των ΗΑΕ στο Λονδίνο υποστηρίζει ότι «λαμβάνει φροντίδα» από την οικογένειά της και επαγγελματίες υγείας

Τη δική του εκδοχή για την πριγκίπισσα Λατίφα έδωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την πρεσβεία τους στο Λονδίνο να υποστηρίζουν ότι «λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της» και η «κατάστασή της βελτιώνεται».

Η Λατίφα σε βίντεο του BBC καταγγέλλει ότι κρατείται «όμηρος» στη χώρα της και φοβάται για τη ζωή της.

Ωστόσο, οι αρχές δίνουν διαφορετική εικόνα και υποστηρίζουν ότι η κάλυψη του θέματος «δεν ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη κατάσταση» της Λατίφα.

«Η οικογένειά της επιβεβαίωσε πως η υψηλότητά της λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της, με τη στήριξη της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας. Η κατάστασή της συνεχίζει να βελτιώνεται και ελπίζουμε πως θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή εν ευθέτω χρόνω», επισήμανε η πρεσβεία.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις ζήτησε ο ΟΗΕ

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Λιζ Θρόσελ, εκπροσώπου τύπου του Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Θέσαμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση υπό το φως του μαγνητοσκοπημένου υλικού που προκαλεί προβληματισμό και που προέκυψε αυτή την εβδομάδα. Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για την τρέχουσα κατάσταση της σεΐχισσας Λατίφα», είπε.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ προσέγγισε χθες τη μόνιμη αποστολή της χώρας στη Γενεύη, δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Δεδομένων των σοβαρών ανησυχιών για τη σεΐχισσα Λατίφα, ζητήσαμε η απάντηση της κυβέρνησης να θεωρηθεί ζήτημα προτεραιότητας… Ζητήσαμε πράγματι αποδείξεις ότι είναι ζωντανή», πρόσθεσε η ίδια, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, λέγοντας ότι η Αρμοστεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: