Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Η Νέα Υόρκη προχωρά στη χαλάρωση μέτρων εν μέσω αποκλιμάκωσης του τελευταίου κύματος της πανδημίας – Παρά την άρση των μέτρων, η επικεφαλής του CDC δήλωσε ότι «δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή» για την κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας 

Το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους της πολιτείας της Νέας Υόρκης αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Νέα Υόρκη έρχεται να προστεθεί στις πολιτείες που αίρουν τους περιορισμούς, εν μέσω αποκλιμάκωσης του κύματος που προκάλεσε η Omicron.

Η Δημοκρατική κυβερνήτης σκοπεύει να αφήσει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, κατά του οποίου έχουν υπάρξει προσφυγές στη δικαιοσύνη, να λήξει αντί να επιδιώξει την ανανέωσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται τρία πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Παραμένει ασαφές εάν οι αξιωματούχοι της Χόκουλ θα ανανεώσουν ή θα άρουν το ξεχωριστό μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης που αναμένεται να λήξει σε δύο εβδομάδες.

Η Χόκουλ χαρακτήρισε προσωρινό το μέτρο της γενικευμένης χρήσης μάσκας όταν το επέβαλε στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος της Omicron απειλούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα.

Ακολουθούν το παράδειγμα άλλων πολιτειών

Αξιωματούχοι σε πολλές άλλες πολιτείες που τελούν υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών –Νιου Τζέρσειϊ, Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ και Όρεγκον—ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους τις επόμενες εβδομάδες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επικαλέστηκαν την αποκλιμάκωση του κύματος μολύνσεων νοσηλειών και των θανάτων της COVID-19 που τροφοδότησε η Omicron, και που άρχισε να σαρώνει τις ΗΠΑ κατά την εορταστική περίοδο στα τέλη του 2021.

Ωστόσο η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε χθες στο Reuters ότι με τα κρούσματα να είναι ακόμα υψηλά σε εθνικό επίπεδο, «δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή» να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: