Η πίτσα βοηθά στην απώλεια βάρους!

Μπυρίτσες, ουζάκια, μεζέδες και λοιπές διατροφικές ατασθαλίες, κάνουν την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές στην πραγματικότητα, κάπως δύσκολη, όμως έρχεται μια είδηση που θα δώσει «φτερά» σε όλους: Αποδεικνύεται επιστημονικά ότι η πίτσα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος! Το κακό βέβαια, για όσους παρασύρθηκαν στο άκουσμα της παραπάνω πρότασης, είναι πως δεν γίνεται λόγος για καθημερινή διατροφή. Αλλά μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως μετά από δύο εβδομάδες δίαιτας ή -έστω- προσεκτικής διατροφής, οι άνθρωποι στους οποίους επιτρέπεται μια “ημέρα παρασπονδίας” ή αλλιώς “ημέρα απατεωνιάς” ανά εβδομάδα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουν στη δίαιτά τους και να την συνεχίσουν για μεγαλύτερο διάστημα, χάνοντας έτσι βάρος.

Η έρευνα δεν κάνει λόγο μόνο για πίτσα κατά την “ημέρα παρασπονδίας”, αλλά για οποιαδήποτε τροφή σας κάνει κέφι, ακόμη και για donuts! Η γιατρός που συνέταξε την έρευνα, Rita Coelho do Vale, είπε στο περιοδικό Men’s Health: «Το κλειδί είναι να προγραμματίζεις και να ορίζεις μια συγκεκριμένη μέρα για να “σπάσεις τον κανόνα”. Κι αυτό γιατί αν υποκύψεις σε μια στιγμιαία παρόρμηση να φας πίτσα ή donut μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς ότι ακύρωσες την δίαιτά σου, κι έτσι να την εγκαταλείψεις οριστικά».

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως κατά την “ημέρα απατεωνιάς” μπορείς να κάνει μακροβούτι σε πίτσες, σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί τότε όντως θα έχεις καταστρέψει τις προηγούμενες θυσίες σου. Τα πάντα με μέτρο.

πηγή: protothema.gr


paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: