Η πιο ψηλή γυναίκα στον κόσμο ταξίδεψε για πρώτη φορά με αεροπλάνο – Δείτε φωτογραφίες

Το πρώτο της αεροπορικό ταξίδι έκανε η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο αφού η Turkish Airlines προσάρμοσε ένα από τα αεροπλάνα της ειδικά για να την φιλοξενήσει.

Η Rumeysa Gelgi, η οποία έχει ύψος άνω των 2 μέτρων θεωρείται κι επίσημα η ψηλότερη γυναίκα εν ζωή κατακτώντας το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες φέτος.

Συνήθως κυκλοφορεί σε αναπηρικό καροτσάκι ή με τη βοήθεια μπαστουνιού, με το τεράστιο ανάστημά της να είναι αποτέλεσμα μιας πάθησης που ονομάζεται σύνδρομο Weaver που, μεταξύ άλλων, προκαλεί επιταχυνόμενη ανάπτυξη.

Δείτε φωτογραφίες:




Σύμφωνα με την Daily Mail, η 24χρονη Gelgi, δεν είχε ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο στο παρελθόν, καθώς ήταν πολύ ψηλή για να χωρέσει σε κανονικές αεροπορικές θέσεις ακόμη και ως παιδί.

Αλλά τώρα είναι σε θέση να ταξιδέψει στο εξωτερικό και πέταξε στο Σαν Φρανσίσκο τον Σεπτέμβριο χάρη στην Turkish Airlines, η οποία αφαίρεσε έξι θέσεις σε ένα από τα αεροσκάφη της και τις αντικατέστησε με ένα ειδικά κατασκευασμένο φορείο για να επιτρέψει στην Gelgi να πετάξει με άνεση.

Με ανάρτησή της στο Instagram αφού προσγειώθηκε στην Καλιφόρνια, η Gelgi τόνισε: «Ένα άψογο ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος… αυτή ήταν η πρώτη μου βόλτα με αεροπλάνο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία μου…».

View this post on Instagram

A post shared by RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: