«Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια»

«Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια»Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, ενώ συμμετείχαν και οι Αγανακτισμένοι.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου άνοιξε ο σταθμός του στο που είχε κλείσει λόγω της κινητοποίησης.

Νωρίτερα, διαδηλωτές είχαν κλείσει την Αμαλίας, έξω από τη , με πανό και συνθήματα κατά του μνημονίου στην και την .  Στα πανό αναγράφονταν τα συνθήματα: «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», «Ή εμείς ή αυτοί, εμπρός λαέ για την ανατροπή», «Το όχι της Κύπρου είναι η αρχή», «Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους».

Τη συγκέντρωση ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές και το κίνημα «Φτάνει πιά!».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλούσε τους εργαζομένους «να δώσουν το παρών δηλώνοντας δυναμικά την αντίθεσή τους στα μέτρα της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και των μετατάξεων, με τη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και να αντισταθούν στο της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τη συνέχιση των πρωτοφανών περικοπών στην , την παιδεία, την κοινωνική , την εξαφάνιση των εργασιακών σχέσεων και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους».

«Με την παρουσία μας θέλουμε να δηλώσουμε την αγωνιστική μας διαθεσιμότητα, να μην αποδεχθούμε την κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης αλλά και συνολικά των Συμβάσεων καθώς και την απαξίωση των συνδικάτων και του ρόλου τους, με αντισυνταγματικές αντιδημοκρατικές και καταχρηστικές διαδικασίες επιβολής ανάλγητων πολιτικών, που θέλουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τα συμβατικά δικαιώματα των εργαζομένων» ανέφερε από την πλευρά της η ΓΣΕΕ.

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: