Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για το 2019

Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ελευθερία, η υγεία, το εισόδημα, το προσδόκιμο ζωής κ.α., για δεύτερη χρονιά το United Nations Sustainable Development Solutions Network’s 2019 World Happiness Report δημοσίευσε τη λίστα με τις 156 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη έρευνα κατέλαβε η Φινλανδία, η οποία «στέφθηκε» ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται με ακόμη δύο σκανδιναβικές πόλεις. Έτσι, στη δεύτερη θέση συναντάται η Δανία και ακολουθεί στην τρίτη η Νορβηγία. Τέταρτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ισλανδία και η πεντάδα συμπληρώνεται από την Ολλανδία. Χώρες όπως Ελβετία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς και Αυστρία ολοκληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

Αντιθέτως, την πρώτη θέση ως η λιγότερο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο καταλαμβάνει το Νότιο Σουδάν, ενώ στις τελευταίες θέσεις της λίστας συναντώνται χώρες όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Αφγανιστάν, η Ρουάντα, η Υεμένη και η Συρία.

Τέλος, η Ελλάδα κατέλαβε την 82 θέση, περίπου στο μέσον της λίστας, ενώ η Κύπρος συναντάται αρκετά υψηλότερα και πιο συγκεκριμένα στην 49η θέση.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: