Η πανωλεθρία της Ferrari μέσα στην έδρα της-Κυρίαρχος ο Verstappen στο Grand Prix της Imola

Ο πιλότος της Red Bull ,Max Verstappen απογοήτευσε δύο φορές τους οπαδούς της Ferrari. Μία με τη νίκη του στο Sprint και άλλη μία χθες στον αγώνα. Στον αγώνα ο Ολλανδός ξεκίνησε πρώτος και τερμάτισε πρώτος. Ο Leclerc δεν έκανε καλή εκκίνηση και από δεύτερος βρέθηκε τέταρτος. Ο  Perez βρέθηκε στην  2η θέση και ο Norris στην 3η.

Απογοητευτικός και ο Sainz. Όχι ως οδηγός αλλά από τις ατυχίες. Στα δοκιμαστικά, στο sprint και στον αγώνα. Χθες στην 2η στροφή ο Ricciardo ακούμπησε τον  Sainz και αμφότεροι βρέθηκαν στις αμμοπαγίδες, Ο Ricciardo κατάφερε να επανέλθει στον αγώνα. Ο Sainz κόλλησε στην άμμο. H  Ferrari έμεινε με ένα αυτοκίνητο.

Η δεύτερη μεγάλη εγκατάλειψη ήταν του Alonso που συγκρούσθηκε με τον Schumacher. Από τον Alonso έφυγε η δεξιά πτέρυγα ενώ πάνω από τα θραύσματα πέρασε με το μονοθέσιο του ο Hamilton.

Στον 12ο γύρο, η πίστα στέγνωσε στο μεγαλύτερο μέρος της. Η μεγάλη μονομαχία γίνεται ανάμεσα στους Russel και Magnussen για την 5η θέση, με τον Bottas να παραμονεύει για ένα λάθος. Οι οδηγοί ενημερώνονται από τις ομάδες τους πως αναμένεται μεγάλη βροχή στα επόμενα λεπτά, ενώ σταδιακά οι οδηγοί επισκέπτονται τα pit stop βάζοντας τα medium ελαστικά. Ταυτόχρονα θα το επιχειρήσουν οι Verstappen και Leclerc ενώ κατά την έξοδο από το pit lane υπήρχε επαφή μεταξύ Hamilton και Occon.

Τα μονοθέσια της Red Bull έχουν καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις και δεν φαίνεται να απειλούνται για την ώρα από τον τρίτο Leclerc ενώ ο Norris νιώθει τον Russell να τον πιέζει. Πλέον στον 31ο γύρο όλοι οι οδηγοί έχουν αλλάξει από μία φορά ελαστικά με τον Ricciardo να είναι ο μόνος που έχει τοποθετήσει σκληρή γόμα.

Ο Lewis Hamilton δεν φαίνεται να μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, καθώς ξεκίνησε από την 14η θέση και ενώ έχει περάσει ο μισός αγώνας, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποια θέση, ενώ μάλιστα και στα pit stops άργησε πολύ. Από την άλλη ο Russell έχει καταφέρει να κερδίσει 6 θέσεις από την εκκίνηση και πραγματοποιεί πολύ καλό αγώνα.

Το περισσότερο ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βρίσκεται για τις θέσεις 10 μέχρι 13, ενώ οι οδηγοί δεν τολμούν κάποια παράτολμη προσπέραση καθώς ο ουρανός έχει μαζέψει αρκετά σύννεφα και η βροχή καραδοκεί. Στον 52ο γύρο αρχικά ο Perez και στη συνέχεια ο Verstappen θα μπουν στα pit stops βάζοντας τα μαλακά ελαστικά, κάτι που έκανε στον 51ο γύρο και ο Leclerc.

Στον 54ο γύρο και ενώ ο Leclerc πίεζε στα άκρα για να προσπεράσει τον δεύτερο Perez, πατώντας τα κερμπ έχασε τη πρόσφυση και προσέκρουσε λίγο στις μπαριέρες. Αμέσως όμως επέστρεψε στη πίστα και μπήκε στα pit stops για να αλλάξει τον προφυλακτήρα που δέχθηκε ζημιά από την επαφή. Όταν επέστρεψε ήταν στην 9η θέση. Λίγο μετά κατάφερε να φτάσει στην 6η θέση. Ο Bottas έδωσε σκληρή μάχη για να πάρει την 4η θέση από τον εξαιρετικό Russell. Τρομερή εμφάνιση και από τον δεύτερο Perez την ώρα που ο Tsunoda έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει από την 7η θέση.

 

 

Η πανωλεθρία της Ferrari μέσα στην έδρα της-Κυρίαρχος ο Verstappen στο Grand Prix της Imola gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: