Η παλαιότερη selfie φωτογραφία στον κόσμο – Τραβήχτηκε το 1839

Η selfie μπορεί να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας την τελευταία δεκαετία, ωστόσο “ριζώνει” πολλά πολλά χρόνια πίσω.

Με τον όρο “selfie” εννοούμε την αυτο- φωτογράφηση συνήθως με την κάμερα του κινητού ή με τη βοήθεια ενός καθρέφτη και την κοινοποίησή της σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η λέξη εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005 από τον φωτογράφο Jim Krause και το 2009 είχε πλέον διεισδύσει τόσο πολύ στην κοινωνία, ώστε συμπεριελήφθη ως λήμμα στο λεξικό Oxford English Dictionary.

Ωστόσο, η πρώτη selfie φωτογραφία τραβήχτηκε πολλά χρόνια νωρίτερα από τον Robert Cornelius, έναν Αμερικανό πρωτοπόρο της φωτογραφικής τέχνης. 

Η φωτογραφία είναι έξω από την οικογενειακή του επιχείρηση τον Οκτώβριο του 1839.

Καθώς η διαδικασία της φωτογραφίας με τα μέσα της εποχής ήταν χρονοβόρα, είχε αρκετό χρόνο να ανοίξει τον φακό, να τρέξει να στηθεί για την πόζα και να γυρίσει γρήγορα για να ξανακλείσει τον φακό.

Ο Cornelious είχε δύο από τα πρώτα στούντιο φωτογραφίας στις ΗΠΑ από το 1841 ως το 1843, αλλά επειδή σύντομα άνοιξαν πολλά παρόμοια στούντιο λόγω της επιτυχίας της φωτογραφίας, ο Cornelious έχασε το ενδιαφέρον του, εγκατέλειψε το χόμπι του και στράφηκε εξολοκλήρου στην οικογενειακή του επιχείρηση.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: