Η  Ομάδα  Διάσωσης Βουνού- Τα 3ο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford

Το πιο πρόσφατο  βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford είναι εξίσου εντυπωσιακό όπως και τα προηγούμενα. Το σενάριο διαδραματίζεται στην άγρια φύση του Peak District. Μια ομάδα ορειβατών αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ίσως χάθηκαν η έχουν κάποιο μέλος τραυματισμένο.

Μέσα στη νύχτα η Δρ. Natalya Kennedy  λαμβάνει μία κλήση έκτακτης ανάγκης.  Αντιδρά αμέσως  και ξεκινάει για να σώσει αυτούς που έστειλαν το μήνυμα για βοήθεια. Δεν γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει.


Dr Natalya Kennedy

Η Δρ. Kennedy και ένα από τα Rangers που μεταφέρουν την Ομάδα Διάσωσης Derby Mountain σε απομονωμένες τοποθεσίες ξεκίνησε μια ακόμη αποστολή.  Το τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford ακολουθεί  τη γιατρό από τη Μ. Βρετανία που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της με την Ομάδα  Διάσωσης Βουνού. Η γιατρός προσπαθεί να συγκεντρωθεί . Οι δεξιότητες και η εκπαίδευση της θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σώζοντας τη ζωή κάποιου που τραυματίστηκε στην άγρια φύση του Peak District.

Κάθε φορά που οι εθελοντές φορούν τα κόκκινα μπουφάν βιώνουν ένα διαφορετικό είδος πίεσης. Οι γενναίοι διασώστες καλούνται να επιχειρήσουν ακόμα και σε 60 περιστατικά έκτακτης ανάγκης, και μπορεί το είδος των τραυματισμών και οι περιοχές να τους είναι γνώριμα, εν τούτοις κάθε κλήση για βοήθεια αποτελεί μία μοναδική και πιθανόν επικίνδυνη πρόκληση.

Το 3ο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford ακολουθεί τη Natalya και την ομάδα της, ανακαλύπτοντας την υπερηφάνεια που νιώθει ως εθελόντρια καθώς και τις ειδικές απαιτήσεις αυτής της αχανούς περιοχής. Επίσης αποκαλύπτει το τραγικό περιστατικό που την οδήγησε να επιλέξει την ιατρική, ενώ ήδη φοιτούσε στο πανεπιστήμιο.

Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες.

Τα επεισόδια της σειράς  «Lifesavers»

Το πρώτο επεισόδιο  γυρίσθηκε στις 31 Μαΐου 2021 με πρωταγωνιστή μια εθελόντρια στην υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας στην Ισπανία.

Το δεύτερο επεισόδιο γυρίσθηκε στις 21 Ιουνίου 2021 στην Τσεχία και το θέμα ήταν διάσωση σε νερό.

Το τρίτο επεισόδιο γυρίσθηκε στις 12 Ιουλίου 2021 στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία .

Ήδη από τις 2 Αυγούστου γίνονται  τα γυρίσματα  με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασσαλίας στη Γαλλία και θα είναι το 4ο επεισόδιο.

Στις 23 Αυγούστου θα γυρισθεί το 5ο επεισόδιο  στη Σλοβενία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία  ενώ υπάρχει και ένα 6ο επεισόδιο στη Γερμανία αλλά ακόμη η ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί.

Μετά το πέρας των γυρισμάτων στο 3ο επεισόδιο η γιατρός Natalya Kennedy από το Derby Mountain Rescue Team, UK δήλωσε:

«Είναι προνόμιο να σου επιτρέπεται να φοράς το κόκκινο μπουφάν, το οποίο σου δίνουν όταν γίνεις δεκτός στην ομάδα, αφού ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή σου. Και υπάρχει σεβασμός του ενός για τον άλλον κάτι που είναι επόμενο αυτού, όπως και εμπιστοσύνη και αυτό βρίσκεται στην καρδιά κάθε μέλους της ομάδας.»

Ο παραγωγός της Ford Lifesavers Tim Clifford είπε σχετικά:

«Η κινηματογράφηση σε αυτές τις απομονωμένες τοποθεσίες θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά ακολουθήσαμε τις οδηγίες της Derby Mountain Rescue Team και η διαδικασία κύλισε ομαλά χάρη σε μία τέλεια συντονισμένη ομάδα. Αυτό μαρτυρά τις ικανότητες, τον επαγγελματισμό και την εμπειρία των ανθρώπων αυτών. Εκείνο που μας εντυπωσίασε πάνω απ’ όλα ήταν η αφοσίωση και το θάρρος που επέδειξαν. Αν και πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους, εθελοντές, όταν φοράνε αυτό το κόκκινο μπουφάν είναι σα να μεταμορφώνονται σε σούπερ ήρωες.»

Διάσωση στο Όρος Derby

Περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, το Peak District καλύπτει στο Ην. Βασίλειο μια επιφάνεια 1.483 km2, συνορεύοντας με τέσσερις διαφορετικές κομητείες. Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση μιας ώρας από την περιοχή, κάτι που την καθιστά δημοφιλή για περιπατητές, ορειβάτες και λάτρεις της φύσης.

Η Ομάδα Διάσωσης Derby Mountain εργάζεται από το νότιο τμήμα του πάρκου και τώρα έχει δύο ειδικά τροποποιημένα Ford Ranger που βοηθούν σε αποστολές αναζήτησης και διάσωσης σε συχνά απομονωμένες και δυσπρόσιτες εκτός δρόμου τοποθεσίες.

 

 

Η  Ομάδα  Διάσωσης Βουνού- Τα 3ο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: