Η Nissan ρίχνει φως στα στοιχεία που θα συγκροτούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της

Η  πλατφόρμα του μέλλοντος έχει κωδικό CMF-EV και είναι εξειδικευμένη στα EVs . Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στο Nissan Ariya, το αμιγώς  ηλεκτρικό coupé-crossover της μάρκας.

Η πλατφόρμα CMF-EV παρείχε στους σχεδιαστές του Ariya έναν κενό καμβά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν το concept Ma, μια σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan που επικεντρώνεται στην κατάκτηση των δυνατοτήτων του κενού χώρου.

Η τοποθέτηση της μονάδας κλιματισμού πιο μπροστά και η βελτιστοποίηση των μπροστινών και των πίσω θέσεων των καθισμάτων, χάρη στην απουσία σήραγγας μετάδοσης,  επέτρεψε στους σχεδιαστές της Nissan να αξιοποιήσουν όλο τον διαθέσιμο χώρο. Η καμπίνα έχει μια βαθιά αίσθηση ευρυχωρίας με περισσότερο χώρο για τα πόδια, προσφέροντας την εμπειρία ενός καθιστικού. Ο χώρος της καμπίνας μπορεί να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο χάρη στην κινητή κεντρική κονσόλα.

Γνωστή στους κόλπους της Nissan ως «μαγικό ιπτάμενο χαλί», η πλατφόρμα CMF-EV προσφέρει εκτεταμένες δημιουργικές ευκαιρίες στους σχεδιαστές  για να επαναπροσδιορίσουν τις εμπειρίες οδηγού και επιβατών.  Η γιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει ακόμη  μια  λεπτομερή εξέταση  πάνω στην τελευταία της αρχιτεκτονική στα ηλεκτρικά οχήματα,  ρίχνοντας φως στα στοιχεία που συγκροτούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της.

Θέτοντας τις βάσεις για την ιδέα του ανοιχτού δαπέδου, οι μηχανικοί της Nissan έδωσαν στην πλατφόρμα CMF-EV ένα επίπεδο κατασκευαστικό πάτωμα. Οι θέσεις για ηλεκτρικούς κινητήρες σχεδιάστηκαν ακριβώς δίπλα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα, ενώ οι συστοιχίες μπαταριών σχεδιάστηκαν για να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές, σχηματίζοντας ένα δομικό σύστημα στήριξης για την πλατφόρμα. Μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλές προδιαγραφές κινητήριων μονάδων και συστημάτων μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης ενός κινητήρα και της διαμόρφωσης e-4ORCE με διπλό κινητήρα.

Το e-4ORCE είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών της Nissan. Το e-4ORCE ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού εντοπίζοντας την επιθυμητή γραμμή οδήγησης, σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης ή εισόδου. Για παράδειγμα, όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ανιχνεύσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με την αυτοπεποίθηση που προσφέρει στον χειρισμό μια ποικιλίας οδηγικών συνθηκών, η οδήγηση γίνεται πιο απολαυστική.

Ταυτόχρονα φέρνει εκτός των άλλων περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασία. Στόχος των κατασκευαστών είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι  συνέργειες στο πλαίσιο της Συμμαχίας, μεγιστοποιώντας την κατασκευαστική απόδοση για την επίτευξη του κοινού οδικού χάρτη των εταίρων για το 2030.

Ο  Pierre Loing, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων της  Nissan Motor Co. Ltd. δήλωσε : «Η πλατφόρμα CMF-EV είναι ένα θαύμα της δημιουργικής μηχανικής. Από την παροχή εξαιρετικού χώρου σε στυλ σαλονιού,  μεγαλύτερου μήκους καμπίνας έως και  μήκους οχήματος, μέχρι την προηγμένη τεχνολογία συστήματος μετάδοσης κίνησης e-4ORCE, η ευελιξία της μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τα όρια των μηχανικών και σχεδιαστικών δυνατοτήτων».

Η Nissan ρίχνει φως στα στοιχεία που θα συγκροτούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: