Η Nissan κατέκτησε το ορόσημο της παραγωγής 150 εκατομμυρίων αυτοκίνητων!

 

Η  Nissan Motor Co., Ltd., κατέκτησε ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία της, φτάνοντας τα 150  εκατομμύρια παραχθέντα οχήματα σε παγκόσμια κλίμακα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι από  την ίδρυσή της το 1933 μέχρι και το 2006, η Nissan κατασκεύασε τα πρώτα 100  εκατομμύρια οχήματα, ενώ στα επόμενα 11 χρόνια είχε καταφέρει να κατασκευάσει επιπλέον 50 εκατομμύρια !

Η ιαπωνική εταιρία  θεωρεί αυτό το επίτευγμα ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποστήριξης των μετόχων της, σε παγκόσμιο επίπεδο,  για 84 συναπτά έτη,  συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των αντιπροσώπων, των προμηθευτών και των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και των πολυάριθμων πελατών που έχουν επιλέξει τα αυτοκίνητα που η ίδια παράγει.

Όταν η Nissan έφτασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων οχημάτων το 2006, το 76,5% του συνόλου των οχημάτων είχε παραχθεί στην Ιαπωνία. Ο χαρακτήρας “εντοπιότητας” της παραγωγής επιταχύνθηκε τα τελευταία 11 χρόνια. Συγκεκριμένα από το 2006 έως και σήμερα, το 76,5% των 50 εκατομμυρίων οχημάτων που κατασκεύασε η Nissan, πραγματοποιήθηκε εκτός Ιαπωνίας, με  το 13% εξ αυτών να έχουν κατασκευαστεί στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη, η Nissan κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε την παραγωγή στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία. Η συνολική παραγωγή σε αυτές τις χώρες, έχει ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια οχήματα.

Το ορόσημο των 150 εκατομμυρίων παραχθέντων οχημάτων, έρχεται να “σφραγίσει” το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου Nissan LEAF στην Ευρώπη, όπου η δοκιμαστική του  παραγωγή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη,  στο εργοστάσιο της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Η Nissan κατέκτησε το ορόσημο της παραγωγής 150 εκατομμυρίων αυτοκίνητων!

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: