Η Nissan Formula E Team πανέτοιμη για το πρώτο E-Prix στο Σάο Πάολο

Στην πατρίδα του θρυλικού Βραζιλιάνου οδηγού αγώνων Ayrton Senna, στο Σάο Πάολο μεταφέρεται το ενδιαφέρον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ηλεκτροκίνησης. Εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει ο 6ος Γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E 2022/23.

Δίπλα στη συνοικία Santana του Σάο Πάολο, βρίσκεται η πίστα μήκους 2,96 χιλιομέτρων. Εκεί τα  μονοθέσια θα αναπτύξουν ταχύτητες γύρω από το Sambadrome της πόλης. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή αφού εκεί γίνεται το παγκοσμίου φήμης Καρναβάλι του Σάο Πάολο.

Η Nissan Formula E Team στο Σάο Πάολο αυτό το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στη Βραζιλία, ενόψει του αγώνα ηλεκτροκίνησης. Μετά από ένα μήνα ανάπαυλας, η ομάδα ανυπομονεί να επανακτήσει τη φόρμα της από το Κέιπ Τάουν, όπου ο Sacha Fenestraz κέρδισε την πρώτη του pole position στη Formula E και ο Norman Nato έφερε τους δεύτερους συνεχόμενους πόντους για την ομάδα.

Ο Tommaso Volpe, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της ομάδας, Nissan Formula E Team δήλωσε :

“Αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρεθούμε σε μια ολοκαίνουργια πίστα που φαίνεται ότι θα αποτελέσει μια διαφορετική πρόκληση, μέχρι στιγμής, γι’ αυτή τη σεζόν. Η επιφάνεια φαίνεται να είναι εξαιρετικά ανώμαλη,  διαθέτει μεγάλες ευθείες και μεγάλες ζώνες φρεναρίσματος, αλλά υπάρχει επίσης και η «απειλή» της βροχής που πρέπει να έχουμε κατά νου.


Nissan Formula E Team 

Δεν είχαμε αγωνιστεί υπό βροχή από τότε που παρουσιάστηκε το Gen3, οπότε αυτό μπορεί να είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Όλο αυτό το διάστημα που δεν είχαμε αγώνες, καταφέραμε  να αξιολογήσουμε τους εαυτούς μας και να δούμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε και τι μπορούμε να βελτιώσουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο σε κάθε αγώνα.”

Οι προκριματικοί ξεκινούν το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 14:40 και ο αγώνας ξεκινά στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Π.Χαλάτσης

Η Nissan Formula E Team πανέτοιμη για το πρώτο E-Prix στο Σάο Πάολο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: