Η Nissan απέκτησε την αγωνιστική ομάδα e.dams  

Την πλήρη κυριότητα των λειτουργικών δραστηριοτήτων της ομάδας του στη Formula E αναλαμβάνει ο Ιάπωνας κατασκευαστής. Η Nissan ανακοίνωσε την απόκτηση της ομάδας αγώνων e.dams. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναλαμβάνει την πλήρη κυριότητα της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E. Η έδρα της ομάδας  βρίσκεται επί του παρόντος στο Λε Μαν της Γαλλίας και θα συνεχίσει τους αγώνες της,  όπως έχει το πρόγραμμα της 8ης  σεζόν.

Η αλλαγή ιδιοκτησίας και η νέα διοικητική δομή θα έχει άμεση ισχύ. Ο Tommaso Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E, θα αναλάβει πλέον και  διευθύνων σύμβουλος στην e.dams.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο Ashwani Gupta, Chief Operating Officer της Nissan δήλωσε:

«Είναι συναρπαστικές στιγμές για όλους εμάς στην Nissan, τους απανταχού φίλους  και τους  πελάτες μας.Είμαστε στις αγωνιστικές πίστες για περισσότερα από 85 χρόνια και η επιθυμία μας για συνεχείς νίκες, μας δίνει περαιτέρω ώθηση. Μαθαίνουμε καθώς αγωνιζόμαστε και ο αδυσώπητος ρυθμός της τεχνολογικής προόδου που οδηγεί το πρωτάθλημα της Formula E θα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα για το αγοραστικό κοινό .Η απόκτηση της ομάδας e.dams όχι μόνο επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη Formula E, αλλά και στον συναρπαστικό, υψηλών επιδόσεων κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού εν γένει. Αυτή η εξαγορά θα μας ενδυναμώσει περαιτέρω στους στρατηγικούς στόχους ηλεκτροκίνησης της εταιρεία μας.» .

Η συμμετοχή της Nissan στη Formula E υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα που ορίζεται στο σχέδιό της με την ονομασία  Ambition 2030. Αυτή η εξαγορά είναι τo επόμενο φυσικό βήμα για τoν Ιάπωνα κατασκευαστή στην ανάληψη του πλήρους ελέγχου του έργου της ομάδας στην  Formula E.

Η Nissan μπήκε στη διοργάνωση το 2018 σε συνεργασία με την e.dams, με τα δύο μέρη να αγωνίζονται μαζί στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, ως η ομάδα Formula E της Nissan e.dams. Τον Μάρτιο του 2021, η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη δέσμευσή της στην εποχή της Formula E Gen3, η οποία θα διαρκέσει από τη 9η  σεζόν (2022/23) έως το τέλος της 12ης  σεζόν (2025/26) της διοργάνωσης.

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Η Nissan απέκτησε την αγωνιστική ομάδα e.dams   gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: