Η Νίνα Κασιμάτη απαντά για το σχόλιό της: Ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ρητή και αυτονόητη η συγγνώμη μου

Δήλωση με την οποία απαντά σε όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο 24ωρο, μετά το σχόλιό της με το σύνθημα «μπάτσοι – γουρούνια- δολοφόνοι» σε ανάρτηση στα social media εξέδωσε πριν λίγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη.

Η κα Κασιμάτη χαρακτηρίζει την αναφορά της «αστεϊσμό ατυχή, σκωπτικό σχόλιο». «Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη» προσθέτει, και σημειώνει πως δεν υιοθετεί το εν λόγω σύνθημα.

Εξαπολύει παράλληλα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντάς της «υποκριτικό και χυδαίο αντιπερισπασμό για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».

Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής στο θέμα

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας να μεταφερθεί στην κα Κασιμάτη η ανάγκη να ανακληθεί το σχόλιό της.

Μήνυση ΠΟΑΣΥ: «Δεν είμαστε ούτε γουρούνια ούτε δολοφόνοι»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο με τη φράση «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» στις τάξεις των αστυνομικών. «Αυτή την ώρα καταθέτω τη μήνυση κατά της κ. Κασιμάτη στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που λέγονται από βουλευτές. Θα αποστείλω και σχετικό έγγραφο στον Πρόεδρο της Βουλής», δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, στον Realfm 97,8.

ΝΔ για Νίνα Κασιμάτη: Να την αποπέμψει ο Τσίπρας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για την Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχετικά με την υβριστική ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: