Η νίκη θα είναι σαρωτική – [Τσίπρας]

Η νίκη θα είναι σαρωτική – []

Η νίκη θα είναι σαρωτική   [Τσίπρας]

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στη Ρόδο επιχείρησε άνοιγμα στο χώρο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, αλλά και τους πολίτες που δεν ανήκουν στον εσωτερικό «σκληρό» εκλογικό πυρήνα της αριστεράς να αγνοήσουν την κινδυνολογία και τα και να δώσουν αγώνα για το μέλλον της χώρας, ζητώντας ισχυρή δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτήσει αυτοδύναμη και ισχυρή .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί με μεθόδους μαύρης προεκλογικής προπαγάνδας του φόβου να πανικοβάλλει τους πολίτες ως μια επανάληψη των επιχειρημάτων του 2012 που έδωσαν τη νίκη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε μια σειρά δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου υποστηρίζοντας ότι το το έστειλαν στα σκουπίδια οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. «Ακόμα και οι σκληροί του Βερολίνου δεν το μνημονεύουν πια. Τη φυγή των καταθέσεων την έστειλαν στα αζήτητα οι ίδιοι οι καταθέτες. Και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος την εγγυάται πια η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» ανέφερε επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του κόμματός του για την εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων.

Από το νησί των ιπποτών επανέβαλε ότι το κόμμα του θα εφαρμόσει στο ακέραιο το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με μέτρα για την ανακούφιση των πιο αδύναμων:

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους.
Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Αποκατάσταση της 13η σύνταξης σε συνταξιούχους με ως 700 .
Παράλληλα δεσμεύθηκε να ακολουθήσει πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στη στήριξη της εργασίας.
Στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.
Στο φραγμό στις μαζικές απολύσεις.
Στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
Στην προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Προανήγγειλε δε νέο για την ακτοπλοΐα, για τη λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας με πρόταγμα την ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας σε όσους απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, προαναγγέλοντας ριζική αλλαγή στο των αποκρατικοποιήσεων.

«Το ξεπούλημα κάθε υποδομής είναι επιστροφή στη φεουδαρχία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μια σειρά περιφερειακών αεροδρομίων. «Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσεις, αλλά λεηλασία και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Χαρακτήρισε «λαιμητόμο» τον ΕΝΦΙΑ και επανέλαβε τη δέσμευσή του να μην θιγούν οι πολίτες από τα φορολογικά μέτρα που θα αντικαταστήσουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων λέγοντας ότι «δεσμευθήκαμε για το αυτονόητο ενώ κάποιοι κινδυνολογούν. Μην ανησυχείτε δεν αφορά όσους έχουν πληρώσει μια και δυο και τρεις. Αφορά όσους φοροδιαφεύγουν με την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Ο λαός αρκετά λεηλατήθηκε από τη φορολαίλαπα της τρόικας και της κυβέρνησης Σαμαρά».

Στη δέσμη μέτρων για τη νησιωτική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αντιστοίχηση του μεταφορικού κόστους για εμπορεύματα και επιβάτες προς τα , με εκείνο της ηπειρωτικής Ελλάδας και επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας και αποτελεσματική λειτουργία στα Νοσοκομεία της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, αλλά και των μονάδων υγείας στα μικρότερα .

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψαν αρκετές φορές παριστάμενοι ζητώντας τις θέσεις του για μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας. «Όλα θα τα κάνουμε αλλά δεν έχουμε το μαγικό ραβδί αλλά κανένα ρόπαλο μπορεί να κρατήσουμε είναι τεράστια τα προβλήματα και θα πρέπει να γίνουμε Ηρακλής και να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: