Η «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση για το 2013 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη. Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης διατυπώσαμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

*Το προεδρείο της επιτροπής, για μια ακόμα φορά, εισηγήθηκε τη συζήτηση «αμέτρητων» θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης. Η «κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή» εισαγωγή θεμάτων προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης, με το πρόσχημα του επείγοντος, όταν δεν υπάρχει λόγος, υποβαθμίζει το ρόλο της επιτροπής και προσβάλει τους περιφερειακούς συμβούλους. Ιδιαίτερα όταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης βρίσκονταν ήδη είκοσι επτά (27) θέματα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέματα αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση.

*Κατά την παρουσίαση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, παρατηρήσαμε την καθυστέρηση υλοποίησης των προγραμματισμένων επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από πόρος που διαθέτει η Περιφέρεια.

*Μειοψηφήσαμε σε όσα θέματα αφορούσαν απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών, χωρίς την προσκόμιση εναλλακτικών προσφορών για την επιλογή της πιο συμφέρουσας, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν σε συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Χωρίς να αμφισβητούμε την αναγκαιότητα και την αμεσότητα των δράσεων εκτιμούμε ότι στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να υπάρχει συνέπεια και τεκμηρίωση ενεργειών που ταυτίζονται με τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.

 

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: