Η νέα BMW R 18 Transcontinental και η νέα BMW R 18 B.

Με τη νέα R 18 Transcontinental, η BMW Motorrad προσθέτει μία Grand American Tourer στην οικογένεια R 18 και την R 18 B “Bagger”, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αμερική. Όπως τα προηγούμενα μοντέλα R 18, οι νέες R 18 Transcontinental και R 18 B συνδυάζουν τη συναρπαστική ισχύ του “Big Boxer” με κλασική φιλοσοφία πλαισίου βασισμένη σε ιστορικά μοντέλα, αποκλειστικό εξοπλισμό και μία στιλάτη σχεδίαση.

Αυτό καθιστά την R 18 Transcontinental ιδανική για ταξίδια αμερικανικού στυλ και μακρινές διαδρομές – με έναν αναβάτη ή με συνεπιβάτη και αποσκευές. Η R 18 B, από την άλλη, είναι σχεδιασμένη ως η “μηχανή του αναβάτη” προσφέροντας συναισθηματική οδηγική απόλαυση και θεωρείται ιδανική για ‘cool’ touring & cruising.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά της νέας R 18 Transcontinental περιλαμβάνουν:

Εμπρός φέρινγκ με ψηλή ζελατίνα, εκτροπέα αέρα και πλευρική προστασία. Cockpit με τέσσερα αναλογικά στρογγυλά όργανα και έγχρωμη οθόνη αφής TFT 10,25”, πρόσθετο προβολέα, ηχοσύστημα Marshall, προστατευτικά κάγκελα για τον κινητήρα, τρεις βαλίτσες (δύο πλαϊνές και top case), θερμαινόμενη σέλα, χρωμιωμένα φινιρίσματα και κινητήρα σε ασημί μεταλλικό χρώμα.

Από την άλλη, η νέα R18 Β, δεν διαθέτει top case, ενώ η ζελατίνα του είναι πιο χαμηλή, τύπου bagger, η σέλα είναι πιο στενή και ο κινητήρας βάφεται σε μαύρο ματ χρώμα (μεταξύ των άλλων).

Ο ισχυρότερος κινητήρας BMW boxer όλων των εποχών με άφθονα αποθέματα ροπής.

Στην καρδιά των νέων R 18 Transcontinental και R 18 B βρίσκεται ένας 2-κύλινδρος boxer κινητήρας, ο λεγόμενος “Big Boxer”, στην πιο εξελιγμένη μορφή του για τα μοντέλα R 18. Τόσο η εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και οι τεχνικές προδιαγραφές του υποδηλώνουν τους δεσμούς του με τους παραδοσιακούς αερόψυκτους boxer κινητήρες που έχουν προσφέρει συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες πάνω από επτά δεκαετίες από το 1923 που η BMW Motorrad άρχισε να κατασκευάζει μοτοσικλέτες. Ο ισχυρότερος επίπεδος 2-δικύλινδρος (flat twin) κινητήρας σε επίπεδο μαζικής παραγωγής έχει κυβισμό 1.802 κ.εκ. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 67 kW (91 hp) στις 4.750 σαλ. Από τις 2.000 μέχρι τις 4.000 στροφές, πάνω από 150 Nm ροπής είναι διαθέσιμα συνεχώς, και αυτή η ελκτική ισχύς συνδυάζεται με έναν ‘γεμάτο’, διαπεραστικό ήχο.

Ατσάλινο, σωληνωτό διπλό πλαίσιο και μία ραχοκοκαλιά από διαμορφωμένα μεταλλικά φύλλα και στιβαρό πίσω ψαλίδι με ενσωματωμένο άξονα μετάδοσης.

Στην καρδιά του πλαισίου των νέων R 18 Transcontinental και R 18 B βρίσκεται ένα διπλό, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο με ραχοκοκαλιά από διαμορφωμένα μεταλλικά φύλλα. Η σχεδίασή του συνεχίζει τη μακροχρόνια παράδοση της BMW Motorrad στο συγκεκριμένο τύπο πλαισίου. Η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανείς ακόμα και σε ‘μη εμφανή’ σημεία όπως οι συγκολλήσεις μεταξύ ατσάλινων σωλήνων και χυτών ή σφυρήλατων εξαρτημάτων. Όπως στη θρυλική BMW R 5, το πίσω ψαλίδι – με παρόμοια σχεδίαση – περικλείει τον πίσω άξονα μετάδοσης χρησιμοποιώντας βιδωτές συνδέσεις.

Τηλεσκοπικό πιρούνι με καλυμμένα καλάμια, ανάρτηση Cantilever , τροχοί από χυτό αλουμίνιο και δισκόφρενα σε συνδυασμό με BMW Motorrad Full Integral ABS .
Η ανάρτηση των νέων R 18 Transcontinental και R 18 B και σκόπιμα καταργεί τις επιλογές ηλεκτρονικής ρύθμισης. Αντί αυτών, ένα τηλεσκοπικό πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο γόνατο ανάρτησης με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης ανάλογα με τη διαδρομή (έκταση, συμπίεση) διασφαλίζουν άριστο έλεγχο και οδηγική άνεση.

Για να επιτυγχάνεται η βέλτιστη δυνατή απόκριση ακόμα και με συνεπιβάτη και όταν η μοτοσικλέτα είναι πλήρως φορτωμένη, το γόνατο της πίσω ανάρτησης φέρει απόσβεση ανάλογη της διαδρομής και αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου. Όπως στη θρυλική BMW R 5, τα καλάμια του τηλεσκοπικού πιρουνιού είναι καλυμμένα. Η διάμετρος της μπουκάλας του πιρουνιού είναι 49 mm, ενώ η διαδρομή της ανάρτησης είναι 120 mm μπροστά και 90 mm πίσω. Το σύστημα πέδησης των νέων R 18 Transcontinental και R 18 B αποτελείται από δύο δισκόφρενα μπροστά και ένα πίσω σε συνδυασμό με τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες και BMW Motorrad Full Integral ABS.

Dynamic Cruise Control (DCC) στάνταρ .
Active Cruise Control ( ACC ) – cruise control με ενσωματωμένο έλεγχο απόστασης για ξεκούραστα ταξίδια (εργοστασιακός εξοπλισμός).

Η R 18 Transcontinental και η R 18 B διαθέτουν ήδη στο βασικό εξοπλισμό τους το DCC electronic cruise control (Dynamic Cruise Control). Το DCC ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα οδήγησης την οποία ορίζει ο αναβάτης. Dynamic σημαίνει ότι η προεπιλεγμένη ταχύτητα διατηρείται σταθερή ακόμα και σε μία κατηφόρα. Το Active Cruise Control (ACC) επιτρέπει ξεκούραστη οδήγηση με έλεγχο απόστασης – χωρίς ο οδηγός να πρέπει να προσαρμόζει την απόσταση σε αυτή του προπορευόμενου οχήματος. Με τη βοήθεια αισθητήρων ραντάρ ενσωματωμένων στο εμπρός φέρινγκ, η μοτοσικλέτα είτε επιταχύνει αυτόματα για προσαρμογή της ταχύτητας ή ενεργοποιείται το νέο, στάνταρ, πλήρως ενσωματωμένο σύστημα πέδησης με σκοπό την επιβράδυνση, ανάλογα με τις επικρατούσες οδικές συνθήκες. Το ACC διασφαλίζει επίσης ένα ιδιαίτερα ασφαλές στρίψιμο. Όπου χρειαστεί, το σύστημα ελέγχου στριψίματος μειώνει αυτόματα την ταχύτητα, προσφέροντας στον αναβάτη την κατάλληλη ταχύτητα για μία άνετη και ασφαλή γωνία κλίσης.

Εργονομική σχεδίαση για βέλτιστο έλεγχο.
Στο πνεύμα της BMW Motorrad, τα μαρσπιέ της των νέων R 18 Transcontinental και R 18 B είναι τοποθετημένα έτσι ώστε ο αναβάτης να απολαμβάνει μια χαλαρή θέση οδήγησης (“mid-mounted footpegs”). Αυτή η κλασική θέση πίσω από τους κυλίνδρους, εκτός του ότι αποτελεί κλασικό στοιχείο BMW, παράλληλα επιτρέπει στον αναβάτη να έχει ενεργό έλεγχο της μοτοσικλέτας χωρίς να περιορίζει την άνεση. Η R 18 Transcontinental εφοδιάζεται με εξαιρετικά άνετη σέλα και θέρμανση σέλας στάνταρ για να διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ακόμα και με δύο άτομα. Η R 18 B έχει κάπως λεπτότερη σέλα δύο ατόμων. Η νέα R 18 Transcontinental εφοδιάζεται στάνταρ με μεγάλα μαρσπιέ και η νέα R 18 B με φαρδύτερα και πιο άνετα υποπόδια από της R 18.

Cockpit με κλασικά στρογγυλά όργανα και έγχρωμη οθόνη 10.25” TFT με πλοήγηση μέσω χάρτη για άνετο σχεδιασμό διαδρομών και εκτενή συνδεσιμότητα, στάνταρ.
Το cockpit, ειδικά σχεδιασμένο για τις νέες R 18 Transcontinental και R 18 B, με τέσσερα αναλογικά στρογγυλά όργανα και μία έγχρωμη οθόνη TFT 10,25”, εντάσσεται αρμονικά στην κλασική εμφάνιση. Φέροντας το εμβληματικό διακριτικό “BERLIN BUILT”, αφενός ακολουθεί το κλασικό στυλ των νέων R 18 Transcontinental και R 18 B, αφετέρου προσφέρει μία απόλυτα ευανάγνωστη έγχρωμη οθόνη TFT με μέγιστη λειτουργικότητα και πληροφορίες.

Τρία προγράμματα οδήγησης με ASC και MSR για υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης και ασφάλειας. Reversing aid και Hill Start Control προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός .
Για να ικανοποιεί τις ατομικές ανάγκες του πελάτη, οι νέες R 18 Transcontinental και R 18 B διαθέτουν επίσης τα τρία προγράμματα οδήγησης “Rain”, “Roll” and “Rock” στάνταρ και προαιρετικά, που είναι ασυνήθιστο στην κατηγορία. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης αυτόματο σύστημα ελέγχου ευστάθειας ASC (Automatic Stability Control, με δυνατότητα απενεργοποίησης), που διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Επιπλέον, οι νέες R 18 Transcontinental και R 18 B εφοδιάζονται με έλεγχο ροπής κινητήρα (MSR) στο βασικό εξοπλισμό τους. Μεταξύ των άλλων διαθέσιμων επιλογών, η υποβοήθηση όπισθεν διευκολύνει τους ελιγμούς, ενώ η λειτουργία Hill Start Control καθιστά ασφαλέστερη τις εκκινήσεις σε ανηφόρες.

Οι νέες R 18 Transcontinental και R 18 B : Άριστη αεροδυναμική σε συνδυασμό με άκαμπτο πλαίσιο, ελκυστική εμφάνιση και σύγχρονη τεχνολογία.
Η νέα R 18 Transcontinental είναι μία πολυτελής μοτοσικλέτα τουρισμού ενώ η νέα R 18 B, αντίστοιχα, μία κομψή “Bagger” με χαρακτηριστική αεροδυναμική σχεδίαση που ενσωματώνεται άριστα στο εμπρός φέρινγκ, στις βαλίτσες και, στη περίπτωση της R 18 Transcontinental, στο top case. Και οι δύο μεταφέρουν το εμβληματικό στυλ των εξαιρετικών tourers και cruisers του παρελθόντος στη σημερινή εποχή. Η ‘καθαρή’ αισθητική, επηρεασμένη από πολυάριθμα κλασικά μοντέλα της BMW Motorrad, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Λειτουργικά και στιλιστικά στοιχεία όπως το διπλό σωληνωτό πλαίσιο, το ρεζερβουάρ 24 λίτρων σε σχήμα σταγόνας, ο άξονας τελικής μετάδοσης και η βαφή με δύο γραμμές (εργοστασιακή επιλογή) θυμίζουν θρυλικές BMW boxer μοτοσικλέτες. Η ανάρτηση επίσης παραπέμπει στις παλιές εποχές. Μαζί με το διπλό ψαλίδι και μία ανάρτηση cantilever, η άκαμπτη διάταξη πλαισίου της R 5 μεταφέρεται άριστα οπτικά στη σύγχρονη εποχή.

Ηχοσύστημα Marshall : Μία νέα διάσταση ψηφιακού ήχου (βασικός εργοστασιακός εξοπλισμός).

Με το ηχοσύστημα Marshall, οι νέες R 18 Transcontinental και R 18 B προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία ήχου. Οι νέες R 18 Transcontinental και R 18 B ήδη περιλαμβάνουν στο βασικό εξοπλισμό τους ένα ηχοσύστημα που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Βρετανική κατασκευάστρια συστημάτων ήχου Marshall, και περιλαμβάνει ηχεία δύο δρόμων ενσωματωμένα στα πλαϊνά τμήματα του φέρινγκ. Μαύρες γρίλιες με λευκά λογότυπα Marshall ολοκληρώνουν την κλασική εμφάνιση. Τα συστήματα ήχου Marshall Gold Series Stage 1 και Stage 2 διατίθενται προαιρετικά από το εργοστάσιο για ακόμα μεγαλύτερη ηχητική απόλαυση. Μέχρι 4 ηχεία και 2 subwoofers συνολικής ισχύος 280 watts προσφέρουν ασύγκριτη ποιότητα ήχου και ‘καλές δονήσεις’. Επί 60 χρόνια, η Marshall, που προήλθε από την Hanwell, London, εδρεύει τώρα στο Bletchley, Milton Keynes (UK), κατασκευάζει θρυλικούς ενισχυτές κιθάρας τους οποίους χρησιμοποιούν οι καλύτεροι μουσικοί στον κόσμο. Από το 2012 η ηχητική ποιότητα της εταιρείας έχει επεκταθεί σε βραβευμένα ακουστικά και ενεργά ηχεία σχεδιασμένα για τους λάτρεις της μουσικής.

R 18 Transcontinental First Edition και R 18 B First Edition:
Αποκλειστική εμφάνιση με χρώμα και χρώμιο .
Ήδη από τη στιγμή που θα λανσαριστούν στην αγορά, οι νέες R 18 Transcontinental και R 18 B θα διατίθενται σε όλο τον κόσμο σε αποκλειστικές εκδόσεις R 18 Transcontinental First Edition και R 18 B First Edition. Αυτές συνδυάζουν εμφάνιση R 18 look με αποκλειστικά χαρακτηριστικά σε κλασική μαύρη βαφή με δύο λευκές γραμμές. Άλλα ξεχωριστά χαρακτηριστικά είναι οι ειδικά σχεδιασμένες επιφάνειες (Chrome Package), η υψηλής ποιότητας ραφή στη σέλα και το λογότυπο “First Edition”.

Μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών για τέλειο customizing και βέλτιστη εξατομίκευση. Αποκλειστικός εξοπλισμός Option 719.
Η γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad προσφέρει πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης για την προσαρμογή των R 18 Transcontinental και R 18 B στο προσωπικό σας γούστο. Οι σχεδιαστικές συλλογές εξαρτημάτων από κατεργασμένο αλουμίνιο γνωστές από τις R 18 και R 18 Classic, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Roland Sands Design, διατίθενται επίσης για τις νέες R 18 Transcontinental και R 18 B. Σε ό,τι αφορά τα ηχοσυστήματα, η BMW Motorrad συνεργάζεται με τη Βρετανική Marshall. Για τις νέες R 18 Transcontinental και R 18 B, BMW η Motorrad προσφέρει μία σειρά υψηλής ποιότητας και αποκλειστικές προαιρετικές επιλογές με την ονομασία “Option 719”, καθώς και μεταλλικό χρώμα Option 719 Galaxy Dust και Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων R 18 Transcontinental και R 18 B :

  • Φέρινγκ με έδραση στο τιμόνι για άριστη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες.
  • Ψηλή ζελατίνα (R 18 Transcontinental).
  • Χαμηλή ζελατίνα (R 18 B).
  • Βαλίτσες στο χρώμα της μοτοσικλέτας (27 L, με audio 26,5 L).
  • Top case με αντικραδασμικές βάσεις, στο χρώμα του της μοτοσικλέτας
    (48 λίτρ., με ηχοσύστημα 47 λίτρ., R 18 Transcontinental μόνο).
  • Εκτροπείς αέρα στο χρώμα του της μοτοσικλέτας (R 18 Transcontinental μόνο).
  • Ρεζερβουάρ καυσίμου 24 λίτρων.
  • Cockpit με τέσσερα αναλογικά στρογγυλά όργανα και έγχρωμη οθόνη TFT 10,25”.
  • Ο μεγαλύτερος boxer στην ιστορία της BMW με κυβισμό 1.802 κ.εκ.
  • Ισχύς 67 kW (91 hp) στις 4750 σαλ., μέγιστη ροπή 158 Nm στις 3.000 rpm.
  • Διατίθενται πάνω από 150 Nm υπό όλες τις συνθήκες από τις 2.000 έως τις 4.000 σαλ.
  • Ακάλυπτος, χρωμιωμένος άξονας μετάδοσης βασισμένος στο κλασικό πρότυπο μοντέλο.
  • Περίτεχνα κατασκευασμένο διπλό σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο με ραχοκοκαλιά από διαμορφωμένα μεταλλικά φύλλα προσφέρουν το βέλτιστο πακέτο.
  • Πίσω στιβαρό ψαλίδι με ενσωματωμένο άξονα.
  • Τηλεσκοπικό πιρούνι με καλυμμένα καλάμια και ανάρτηση cantilever με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής καθώς και αυτόματη αντιστάθμιση πλαισίου διασφαλίζουν βέλτιστη κύλιση υπό όλες τις συνθήκες.
  • Άνετη εργονομία για ξεκούραστο ταξίδι και τουρισμό με βέλτιστο έλεγχο μοτοσικλέτας.
  • Εμπρός και πίσω δισκόφρενα και ζάντες από χυτό αλουμίνιο.
  • BMW Motorrad Full Integral ABS.
  • Dynamic Cruise Control (DCC) (βασικός εξοπλισμός).
  • Active Cruise Control (ACC) – cruise control με ενσωματωμένο έλεγχο απόστασης για ξεκούραστες τουριστικές διαδρομές (εργοστασιακή επιλογή).
  • Προηγμένη τεχνολογία φωτισμού LED, σε κλασική έκδοση.
  • Προσαρμοζόμενος φωτισμός στροφής με μονάδα περιστροφής για ακόμα καλύτερο φωτισμό του δρόμου όταν η μοτοσικλέτα στρίβει (εργοστασιακή επιλογή).
  • Προστατευτικά κάγκελα κινητήρα (R18 Transcontinental μόνο)
  • Θερμαινόμενη σέλα, στάνταρ (R 18 Transcontinental μόνο).
  • Θερμαινόμενα γκριπ, στάνταρ.
  • Keyless Ride για άνετη ενεργοποίηση των λειτουργιών.
  • Τρία riding modes και ASC and MSR (βασικός εξοπλισμός).
  • Reverse assist για άνετους ελιγμούς και Hill Start Control για εύκολες εκκινήσεις σε ανηφόρες (εργοστασιακή επιλογή).
  • Τρία ελκυστικά χρώματα: Πλέον του μαύρου και του 719 Galaxy Dust metallic, οι νέες R 18 B και R 18 Trancontinental διατίθενται επίσης σε Manhattan metallic matt.
  • R 18 Transcontinental “First Edition” και R 18 B “First Edition”: Αποκλειστική εμφάνιση μέσω χρωμάτων και χρωμίου.
  • Εκτενής γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού Original BMW Motorrad Accessories και μία μοντέρνα Ride & Style Collection.
  • Σειρά “Option 719” με προαιρετικό, υψηλής ποιότητας και αποκλειστικό εξοπλισμό και Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad.

Η νέα BMW R 18 Transcontinental και η νέα BMW R 18 B. gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: