Η νέα BMW M760Li xDrive στο Σαλόνι της Γενεύης

 

Είναι η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας. Δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση.  Είναι η νέα BMW M760Li xDrive, Σειρά 7 με τον εκπληκτικό 12κύλινδρο  βενζινοκινητήρα τεχνολογίας M Performance TwinPower Turbo, που έχει ομαλή ισχύ σε όλες τις συνθήκες.  Η πολιτισμένη  λειτουργία του και η κορυφαία ισχύ του σε όλες τις συνθήκες, κάνει ξεχωριστό τον  12κύλινδρο βενζινοκινητήρα  τεχνολογίας M Performance TwinPower Turbo και  ενισχύει το κύρος του νέου κορυφαίου μοντέλου.

Η BMW με την M760Li xDrive εγκαινιάζει  νέα πρότυπα στην κατηγορία πολυτελών sedan.  Ο νέος  12-κύλινδρος  βενζινοκινητήρας  M Performance TwinPower Turbo είναι «κρυμμένος»  κάτω από ένα κάλυμμα με το λογότυπο “M Performance”.  Τι σημαίνει αυτό; Δύναμη – πρόκληση- επιθετικότητα. Άλλωστε η γενικότερη σχεδίαση του σε προϊδεάζει για κάθε είδους «παιχνίδια». Το αεροδυναμικό πακέτο M έχει  μεγαλύτερους αεραγωγούς στην εμπρός ποδιά και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου Μ 20-ιντσών.

Θέλετε να μάθετε τις επιδόσεις;

Λοιπόν σημειώστε:  Ο  V12 6.600 κ.εκ  αποδίδει 600 ίππους  στις 5.500 rpm και έχει  μέγιστη ροπή 800 Nm* στις 1.500 rpm* (κατανάλωση μικτού κύκλου: 12,6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 294 g/km).

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις η επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h είναι  μόλις  3,9 δευτ. ενώ η τελική  φτάνει άνετα με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ταχύτητα ,τα 250 km/h. (Με το προαιρετικό M Driver’s Package, ο ηλεκτρονικός κόφτης δεν παρεμβαίνει πριν τα 305 km/h ) .

Το τιμόνι είναι  ελαφρύτερο στις χαμηλές ταχύτητες ενώ σκληραίνει στις υψηλές ταχύτητες και στη δυναμική οδήγηση . Το  τιμόνι M  είναι δερμάτινο  και φέρει το λογότυπο M. Θα βρείτε το  μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών σε Pearl Gloss Chrome στις ακτίνες και χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (shift paddles).

Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς προσαρμόζεται στη διαθέσιμη πρόσφυση κατανέμοντας την ελκτική ισχύ στους τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις. Τα φρένα φοβερά. Είναι  M Sport 19 ιντσών, με μπλε μεταλλικές δαγκάνες και λογότυπο Μ.

Η BMW M760Li xDrive έχει εξατάχυτο  κιβώτιο  Steptronic Sport.  Το σύστημα ανάρτησης Executive Drive Pro εξασφαλίζει άνετα και αθόρυβα ταξίδια. Το αυτοκίνητο είναι «εφοδιασμένο»  με ενεργές  αντιστρεπτικές δοκούς που  ελαχιστοποιούν τις κλίσεις του αμαξώματος. Οι ζάντες είναι αλουμινίου Μ, 20 ιντσών.

Η νέα σειρά 7 της  BMW υποστηρίζεται με το σύστημα Driving Assistant Plus που περιλαμβάνει Steering & lane control assistant ,  Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, Rear collision prevention (αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης) και Crossing traffic warning (προειδοποίηση διερχόμενης κυκλοφορίας). Η λειτουργία Traffic jam assistant – που χρησιμοποιεί ημι-αυτοματοποιημένη οδήγηση – μπορεί να έχει εφαρμογή σε οποιονδήποτε τύπο δρόμου. Το μόνο που απαιτεί το σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go είναι το πάτημα ενός μπουτόν για την τήρηση των ορίων ταχύτητας που ανιχνεύονται από τη λειτουργία Speed Limit Info.

Το iDrive περιλαμβάνει  σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη BMW Σειρά 7.

 

 

 

 

now24.gr-auto

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: