Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή τις «κούφιες» υποσχέσεις Πολάκη για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Ερώτηση για την δραματική κατάσταση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ παρά τις υποσχέσεις του αναπληρωτή υπ. Υγείας Παύλου Πολάκη, προ έτους, καθέτεσαν 20 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου.

Ο Παύλος Πολάκης είχε δεσμευθεί για την αλλαγή και αντικατάσταση των υπαρχόντων ασθενοφόρων που παρέμεναν αδρανή και ακινητοποιημένα χωρίς να μπορούν να προσφέρουν.

Σημειώνουν πως «ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους και ρωτούν τον υπουργό «ποτέ προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάστασή τους και ποιος ήταν ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης».

Αναλυτικά η ερώτηση των 20 βουλευτών της ΝΔ:

Κύριε Υπουργέ,

Το κλίμα αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας καλά κρατεί, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το ΕΚΑΒ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις αρχές του 2016 αφορούσαν την αλλαγή των υπαρχόντων καταπονημένων ασθενοφόρων μέσω διαγωνισμού και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους χωρίς άμεση πρόθεση αντικατάστασής τους, όπως φαίνεται. Όλη αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, με το ενδεχόμενο ακόμα και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο, αφού τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για χρήση λόγω της παλαιότητας τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1)Πότε προτίθεστε να προχωρήσετε σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάσταση των ακατάλληλων αυτών οχημάτων;

2)Ποιος ήταν ο λόγος της τόσο μεγάλης χρονικά καθυστέρησης για την αντικατάσταση των εν λόγω ασθενοφόρων, ενώ οι υποσχέσεις σας ένα χρόνο πριν μιλούσαν για άμεση εξαγγελία διαγωνισμού;

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: