Η NASA παρακολουθούσε μια Μαύρη Τρύπα και τότε Είδε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σοκαρισμένοι οι Επιστήμονες δεν μπορούν να το Πιστέψουν…

Μία από τις πιο μυστηριώδεις πτυχές μιας μαύρης τρύπας είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από την βαρυτική έλξη τους. Όταν το κάθε τι έχει αρκετή βαρύτητα για να λυγίσει το φως και το χρόνο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχουμε δει τίποτα να βγαίνει από αυτά τα τεράστια κενά πριν, αλλά τώρα συνέβη το αδιανόητο. Χάρη στη διάταξη του πυρηνικού φασματοσκοπικού τηλεσκοπίου της NASA, οι επιστήμονες έχουν καταγράψει κάτι να φαίνεται στην κορώνα μιας μαύρης τρύπας. Κάτι εκτοξεύεται προς στο διάστημα!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει μια μαύρη τρύπα να εμφανίζει αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς και αμέσως μετά την εκτόξευση ακολούθησε επίσης μια μεγάλη έκρηξη ενέργειας ακτινών Χ.

Ο Markarian 335 είναι περίπου 324-335 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη, αρκετά μακριά που δεν πρέπει να ανησυχούμε για αυτό που συνέβη, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο ερευνητής Luigi Gallo που είναι υπεύθυνος για το έργο στο πανεπιστήμιο της Saint Mary είχε αυτό για να πει για την ανακάλυψη:

«Κάτι πολύ παράξενο συνέβη το 2007 στον Mrk 335. Αυτό που βρήκαμε είναι ότι συνεχίζει να εκτοξεύει φωτοβολίδες και δεν έχει φτάσει στα επίπεδα φωτεινότητας και σταθερότητας που είχε πριν».

Βασικά, αυτή η μαύρη τρύπα δίνει τεράστιες ποσότητες της ίδιας της της ενέργειας που δεν πρόκειται ποτέ να πάρει πίσω. Προφανώς η κορώνα της μαύρης τρύπας κινείται με ταχύτητα περίπου 20% και όταν άρχισε να απομακρύνεται από τη σκοτεινή φυλακή της, ένα φαινόμενο γνωστό ως σχετικιστική ώθηση Doppler τέθηκε σε λειτουργία πριν από τα κύματα των ακτινών Χ και έτσι μπορούμε να πούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ακόμα τρόπο να μάθουμε τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το φαινόμενο, αν και τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει ένας τρόπος να ξεφύγουμε από την έλξη μιας μαύρης τρύπας.

Πηγή: Freakingrandom, fanpage.gr

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: