Η Miuccia Prada και ο Raf Simons συνεργάζονται σε μία συλλογή που εκφράζει τη δημιουργικότητα σήμερα

Η Miuccia Prada και ο Raf Simons συνεργάζονται σε μία συλλογή που εκφράζει τη δημιουργικότητα σήμερα

Αν το ζητούμενο αυτής της πρωτοποριακής συνεργασίας ήταν αν ισορροπήσουν την πραγματιστική πλευρά της μόδας με την καλλιτεχνική έκφραση, τότε το πέτυχαν απόλυτα.

Toν περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε πως ο Raf Simons θα ενταχθεί στο δυναμικό του Oίκου Prada. Μέσα από το Instagram post που βλέπεις παρακάτω μάθαμε πως θα είναι ο Co-Creative Director, στο πλευρό της Miuccia, και όλοι ανυπομονούσαμε να δούμε το πρώτο «δείγμα γραφής» αυτής τη πρωτοποριακής ένωσης. Δύο μεγάλοι σχεδιαστές, κάτω από την ίδια στέγη να προσπαθούν να εξελίξουν το ίδιο δημιουργικό όραμα. Τον περασμένο Φεβρουάριο δεν είχαμε πανδημία –ή τουλάχιστον δεν ξέραμε την έκταση της εξάπλωσης του Covid-19- και οι ανάγκες του κοινού σε ό,τι αφορά την μόδα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα δομημένες. Τον περασμένο Φεβρουάριο τίποτα δεν ήταν τόσο περίπλοκο όσο σήμερα.

«Βιώνουμε μία περίοδο σύγχυσης. Σε τι αξίζει να επενδύσουμε; Τι έχει πραγματικά σημασία; Aυτές είναι οι ερωτήσεις στις οποίες προσπαθήσαμε να απαντήσουμε πριν σχεδιάσουμε αυτήν τη συλλογή. Θέλαμε να δείξουμε ρούχα που να είναι χρήσιμα, ρούχα που επιτρέπουν στους ανθρώπους να ‘ζουν καλύτερα’, ό,τι και αν σημαίνει αυτό σήμερα», είπε η Miuccia Prada σε ένα Instagram Live που πραγματοποιήθηκε πριν την έναρξη του show.

Μέσα σε 40 looks, οι Fashion Designers επιστράτευσαν trade-marks προηγούμενων συλλογών τους και τα ένωσαν με τρόπο απόλυτα προσαρμοσμένο στη δυστοπική πραγματικότητα που βιώνει η βιομηχανία της μόδας (και ο πλανήτης ολόκληρος μαζί της). Η «στόλη» της Prada στον «πόλεμο» με την πανδημία περιλαμβάνει slingback kitten heels, μακριές τουνίκ, parkas με τα μοτίβα του Οίκου «δανεισμένα» από τη συλλογή του καλοκαιριού του 1996 αλλά και παστέλ slip dresses που θυμίζουν την τελευταία collection του Simons στον Οίκο Calvin Klein.

Hoodies με graphic prints, oversized καμπαρντίνες, layering με ζιβάγκο που μοιάζουν «σκοροφαγωμένα» (πόσο «Τhe Fifth Element» ενδυματολογική αναφορά! Αν είσαι οπαδός των sci-fi ταινιών και του Luc Besson, θα τα λατρέψεις), συνδυάζουν την athleisure αισθητική με μία δόση urban πολυτέλειας. Όσο και να έχει αναδιαμορφώσει τη fashion σκηνή η πανδημία, αυτή η καλλιτεχνική σύμπραξη, που θα δεις και αναλυτικά στην παρακάτω gallery, δεν παύει να είναι μία ακτίδα φωτός σε μία περίοδο που η πρωτοπορία και η δημιουργικότητα μοιάζουν να έχουν πατήσει το pause. Θα βλέπαμε κάτι λιγότερο «χρηστικό» και περισσότερο avant-garde από αυτούς τους δύο αν δεν είχε προκύψει η «επέλαση» του ιού; Μπορεί. Mας εξίταρε, όμως, αυτό που είδαμε; Σίγουρα ναι.
 To bralette αναβαθμίζεται το 2021 και γίνεται απαραίτητο συστατικό ενός επιτυχημένου look

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: