Η μητέρα τεσσάρων παιδιών που ευθύνεται για 400 νεκρούς

Το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο του τρόμου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρωταγωνιστεί σε νέα τρομο-σενάρια. Αυτή τη φορά η Σαμάνθα Λιουθγουέιτ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, που είναι γνωστή ως «λευκή χήρα»,  φαίνεται σύμφωνα με τους βρετανούς που προετοιμάζει νέα τρομοκρατικά χτυπήματα καθώς η πρόσφατη επίσκεψή της στο Ντουμπάι, μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται.

Η επονομαζόμενη «λευκή χήρα» είναι η υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενη γυναίκα παγκοσμίως, εξαιτίας της εμπλοκής της με εξτρεμιστικές ομάδες και την σφαγή τουλάχιστον 400 ανθρώπων μέσω επιθέσεων αυτοκτονίας που η ίδια συντόνιζε. Καταζητείται από το 2013, όταν οι αρχές τη συνέδεσαν με πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, η «Λευκή Χήρα» κρύβεται στην Υεμένη,  όπου φέρεται να στρατολογεί γυναίκες επίδοξες βομβίστριες αυτοκτονίας έναντι… 300 λιρών!

Η Daily Star σε σχετικό ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι «σύμφωνα με κρυπτογραφημένα email, τηλεφωνήματα και πληροφορίες ασφαλείας από το εξωτερικό, οι δυνητικοί στόχοι περιλάμβαναν τη Βρετανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο, τις ισπανικές ακτές και τα Κανάρια νησιά».

Στη χώρα μας η Σαμάνθα Λιουθγουέιτ είχε γίνει γνωστή όταν το περασμένο καλοκαίρι του 2018 όταν και πάλι βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ότι ετοίμαζε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα και ανάμεσα στις χώρες περιλαμβάνονταν η Ελλάδα και η Κύπρος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: