Η μικροσκοπική τσάντα που δε χωράει ούτε το κραγιόν σου

Μάλλον, η &;γ&;πημένη τ&;ινί&; του σχεδι&;στή είν&;ι το «&;γάπη μου συρρίκνωσ&; τ&; π&;ιδιά» του ’89 κ&;ι ίσως &;υτή ν&; ήτ&;ν η πηγή έμπνευσής του γι&; την τσάντ&; &;υτή. Ή &;πλά, θέλοντ&;ς ν&; δει πόσο fashion victims είμ&;στε, ν&; τεστάρει τ&; όρι&; της σημερινής ψηφι&;κής πρ&;γμ&;τικότητ&;ς γι&; ν&; δει πόσο γρήγορ&; θ&; γίνει viral &;υτό το &;ξεσουάρ.

Τι έκανε, λοιπόν; Στη F/W” 19 συλλογή που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, ο Jacquemus παρουσίασε την πιο μικρή τσάντα που έχουμε δει ως τώρα. Με το όνομα, “Le Mini Chiquito”, η μικροσκοπική τσάντα «συμπλήρωσε» τα περισσότερα looks που είδαμε στην πασαρέλα.

 

Το μέγεθος

Η Le Mini Chiquito με το ζόρι χωράει μέσα μια καραμέλα, μιας και το μέγεθός της δεν ξεπερνάει τα 5,5cm που σημαίνει ότι είναι μικρότερη από μια πιστωτική κάρτα και χωράει στην παλάμη ενός χεριού.

 

Το κόστος

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το κόστος της μικροσκοπικής τσάντας. Πέρσι, ο σχεδιαστής είχε κυκλοφορήσει μια διαφορετική εκδοχή της τσάντας, τη “Le Chiquito” που είχε περίπου το διπλάσιο μέγεθος της Le Mini τσάντας, η οποία κοστίζει 500 δολάρια.

 

Οι κριτικές

Τα sites, blogs, και γενικά όλος ο κυβερνοχώρος που ασχολείται με τη μόδα, έχει πάθει εμμονή με τη μικροσκοπική τσάντα. Τα σχόλια έπεσαν βροχή με το που είδαν το αξεσουάρ στην πασαρέλα με τους πάντες να κριτικάρουν, τι άλλο; Το μέγεθός της.

 

Το Dazed Digital σχολίασε ότι «οι μικροσκοπικές τσάντες έχουν αρχίσει να γίνονται κάπως γελοίες, αλλά τις λατρεύουμε», ενώ το ELLE δήλωσε ότι αυτή είναι η νέα “It Bag” πριν παραδεχτεί ότι με το ζόρι χωράει ένα AirPod ακουστικό. Μια fashion editor σχολίασε στο ότι οι πέντε χρήσεις της τσάντας περιλαμβάνουν ότι μπορείς να χωρέσεις σε αυτή «λίγο οδοντικό νήμα, ένα ακρυλικό νύχι, μια τούφα από μπούκλα του Jude Law» και ότι είναι η τέλεια τσάντα για να κουβαλάς «προβιοτικά και χάπια για την πέψη».

Η δική μας άποψη

Πρόκειται για τσάντα που σίγουρα δεν έχει χρηστικότητα. Αυτό το καταλαβαίνουμε εξ” αρχής, λόγω του μεγέθους της. Είναι fun; Ναι, είναι. Έχει νόημα η ύπαρξη της; Μπορεί και όχι. Αλλά στα πλαίσια του να δημιουργήσει “buzz” ο σχεδιαστής, καταλαβαίνουμε γιατί δημιούργησε το αξεσουάρ αυτό, το οποίο έχει γίνει viral.

Το κόστος της μας προβληματίζει παρ” όλα αυτά, το οποίο αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα, έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα είναι «μικροσκοπικό», σε αντίθεση με το μέγεθος της τσάντας. Παρ” όλα αυτά, είμαστε σίγουρες ότι αυτή η μίνι tote τσάντα θα φορεθεί από τις fashionistas και θα την δούμε πολύ στα επερχόμενα ανοιξιάτικα και φθινοπωρινά street σύνολα. Ελπίζουμε βέβαια, η τάση αυτή να μην «εξαπλωθεί» πολύ, γιατί όσο να πεις, ένα κραγιόν θέλουμε να χωράει στη τσάντα μας.

Κεντρική φωτογραφία: .com/handbaghanger/

Moda

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: