Η μεγαλύτερη αρπαγή πλούτου και οι «εχθροί»

Το κόμμα του Σύριζα ή καλύτερα τα μέλη του, που είχαν ως μέγιστο αίτημα να διοριστούν στο Δημόσιο, ετοιμάζουν ομιλίες υπουργών, βουλευτών, προκειμένου να μάθει η κοινωνία τα «πεπραγμένα» των δυο χρόνων διακυβέρνησης. Δεν χρειάστηκαν, όμως , ούτε καν δυο χρόνια για να συντελεστεί το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα, όχι της ελληνικής ιστορίας, αλλά πανευρωπαϊκά:

Του Δημήτρη Παφίλα

– Οι ελληνικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν το 2013-2014 με χρήματα των φορολογουμένων έχασαν συνολικά 40 δισ. ευρώ. Τα 25 δισ. ευρώ από τις ανακεφαλαιοποιήσεις και 15 δισ. ευρώ για την κάλυψη κεφαλαιακών αναγκών σε μικρότερες τράπεζες.

– Στο διάστημα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα- Βαρουφάκη οι τράπεζες έχασαν 45 δισ. ευρώ καταθέσεις που δεν θα επιστρέψουν.

– Τα «κόκκινα» δάνεια εκτινάχθηκαν άνω των100 δισ. ευρώ διότι η κυβέρνηση αδρανεί και υποσκάπτει την ελεύθερη αγορά με συμφωνίες τύπου Μαρινόπουλου ( Φλαμπουράρης ) ή φέρνοντας σχέδια και νόμους που δεν λειτουργούν.

– η σημερινή χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών μόλις που φθάνει τα 9 δισ. ευρώ και οι ξένοι το 2015 απέκτησαν, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, ενεργητικό 350 δις. καταβάλλοντας μόλις 5 δισ. ευρώ. ( σ.σ Το 2014 η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών ανερχόταν σε 34 δισ. ευρώ !! )

– επιβλήθηκαν κεφαλαιακοί έλεγχοι που νέκρωσαν την οικονομία και οδήγησαν στα λουκέτα επιχειρήσεων.

– αφέθηκαν ολόκληρες τράπεζες δίχως διοίκηση με ολέθριες συνέπειες.

Ο κατάλογος της παραπάνω αρπαγής θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω, αλλά το μείζον είναι η αρπαγή του πλούτου που πληρώνουμε ήδη με τους φόρους, με την μείωση των συντάξεων κλπ. Μη έχοντας πλέον κανένα έρεισμα στην κοινωνία, ο σημερινός πρωθυπουργός και η ηγεσία πέριξ αυτού συσπειρώνει μαζί του ότι, πιο βρώμικο κυβέρνησε αυτό τον τόπο.

Αφού πρώτα εξαπάτησε, τώρα ανακαλύπτει τους «εχθρούς». Επιχειρεί να εδραιώσει στα ΜΜΕ, τοποθετώντας «κόκκινες» ντουντούκες παντού. «Εχθροί» του λαού – τον οποίο φόρτωσε με 86 δισ. ευρώ – είναι τα ΜΜΕ, ο τύπος, τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι. Για τα υπόγεια του Μαξίμου, έπρεπε πάσει δυνάμει να καλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο της αρπαγής του πλούτου.

Πράγματι. Προσώρας καλύφθηκε. Με απειλές, εφόδους από τις φορολογικές αρχές, συλλήψεις και με μια ηγεσία στην δικαιοσύνη που όμοια της δεν έχει υπάρξει από την μεταπολίτευση. Το οικονομικό, όμως, έγκλημα είναι τεράστιο και δεν δύναται να καλυφθεί. Αμερικανικά funds θα στραφούν δικαστικά εναντίον του κράτους και των τραπεζών για τα warrants.

«Σιγά… τα αίματα» θα απαντήσει ο μονίμως αλαζονικός πρωθυπουργός που περιφέρεται δίχως να βλέπει στα 5 μέτρα δίπλα του.

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα είχε σταθεί όρθιος ο πρωθυπουργός ένα χρόνο μετά από ένα τέτοιο οικονομικό έγκλημα ; Εδώ, όμως, δεν πρόκειται για τα κεφάλαια των ξένων επενδυτών. Αυτοί θα αποζημιωθούν με κάθε τρόπο. Πρόκειται για την αρπαγή του πλούτου των Ελλήνων. Υποτίθεται ότι, ορκίσθηκε να προασπίζει τα συμφέροντα τους και όχι να τους επιβάλλει φόρους για τα δικά του λάθη.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πηγή: lykavitos.gr - oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: