Η μεγάλη γιορτή της Fiat: Στα 65 του «έκανε» την νέα επανάσταση το Fiat 500

Γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Ήταν ένα μικρό αυτοκινητάκι που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Παρά το γεγονός ότι με τα βίας χωρούσαν τέσσερις ενήλικοι το Fiat…άκι έγινε σήμα κατατεθέν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το «500αράκι» αρχικά κυκλοφορούσε μόνο στους ιταλικούς δρόμους . Σε όλα τα σοκάκια έβλεπες παρκαρισμένα Fiatάκια. Ήταν εύκολα στο παρκάρισμα, ευέλικτα και σχετικά φθηνά.

Αγαπήθηκε από την νεολαία, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και έγινε το σύμβολο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έφερε την επανάσταση γιατί ήταν όμορφο, μικρό αλλά προσιτό αυτοκίνητο.

Στις 4 Ιουλίου 2022, το  FIAT 500 έγινε 65 ετών και το γιορτάζει με τη νέα 100% ηλεκτρική έκδοση.

Έξυπνα σχεδιασμένο από τους άπιαστους Ιταλούς μέτρ του είδους,  εξελιγμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το νέο ηλεκτρικό 500 αποτελεί σύμβολο της Ιταλικής δημιουργικότητας.

Το πρώτο 500 του 1957 έφερε μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, Στη συνέχεια η 2η γενιά του μοντέλου το 2007 απέδειξε ότι ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να συνδυάζει την ευελιξία με την υψηλή αισθητική.

Η τρίτη γενιά ξέφυγε από τα καθιερωμένα και είναι αμιγώς ηλεκτρική, Με ξεχωριστό στιλ και  καινοτόμες τεχνολογίες. Το Fiat 500 e που είναι φιλικό προς το περιβάλλον έχει σήμερα παγκόσμια αναγνώριση. Η εμπορική του πορεία είναι εξαιρετική. Διατίθεται σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέσα Ανατολή και Ιαπωνία) και κυκλοφορεί σε 38 χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fiat, το πρώτο εξάμηνο του 2022 ,το FIAT 500 είναι το τρίτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη, με το μοντέλο να είναι πρώτο μοντέλο στη Γερμανία και την Ιταλία, δεύτερο στην Ελλάδα και στο βάθρο στην Ισπανία και τη Γαλλία ενώ έχει κατακτήσει 30 διεθνή βραβεία.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500 e, εκφράζει τη μοναδική αίσθηση της Ιταλικής dolce vita.

Η ηγεσία της Fiat για να γιορτάσει τα γενέθλια του συμβόλου της, το νέο ηλεκτρικό 500 που είναι το μοντέλο της αλλαγής, δημιούργησε δύο video. Τα “Evergreen” και “The Stick” με τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό, ακτιβιστή και πρεσβευτή του νέου 500, Leonardo DiCpario, παρουσιάζουν το λόγο που οι βιώσιμες μετακινήσεις μπορούν να είναι ευχάριστες και βέβαια να έχουν στιλ.

O κ. Oliver Francois, CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis με αφορμή αυτή την κυκλοφορία του ηλεκτρικού Fiat αλλά και της επετείου δήλωσε:

«Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 έφτασε στο βάθρο της Ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στο πρώτο μισό του έτους. Ειδικότερα στη Γερμανία είναι το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ξεπερνώντας τα μοντέλα των εγχώριων κατασκευαστών. Παράλληλα είναι εξαιρετικά δημοφιλές και σε μεγάλες αγορές, όπως στην Ιταλία (1η θέση), στη Γαλλία (3η θέση) και στην Ισπανία (3η θέση), στοιχείο που αποτελεί απτή απόδειξη ότι η FIAT έχει επιλέξει ένα σωστό δρόμο προς τη βιώσιμη και προσιτή ηλεκτροκίνηση. Δημιουργήσαμε την αυτοκίνηση για όλους και τώρα στόχος μας είναι και η ηλεκτροκίνηση να είναι για όλους κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία μας, “it’s only green when it’s green for all”.»

Με ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην «πράσινη μετάβαση», η FIAT έχει επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

 

Η μεγάλη γιορτή της Fiat: Στα 65 του «έκανε» την νέα επανάσταση το Fiat 500 gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: