Η μάχη της Ελλάδας για συμφωνία

θετικό δείγμα για την , η σύνοδος κορυφής

Η μάχη της Ελλάδας για συμφωνία

Η της Ελλάδας για συμφωνία

Ως θετική εξέλιξη στην μάχη της Ελλάδας για τη συμφωνία βλέπουν τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, κυβερνητικές πηγές.

Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης και εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου θα διαψευστούν, αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές. Εκτιμούν, επίσης, ότι θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ, αλλά και της δημοκρατίας, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο .

Την είδηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ανακοίνωσε μέσω ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μετά το της Πέμπτης στο οποίο δεν υπήρξε καμία συμφωνία για την Ελλάδα και ενώ η κλεψύδρα για τη χώρα αδειάζει επικίνδυνα, με μόλις 12 μέρες να απομένουν μέχρι τη λήξη της παράτασης που εξασφάλισε η κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

Οι πιέσεις που αναμένεται να ασκηθούν τη Δευτέρα στον Έλληνα πρωθυπουργό είναι πολύ μεγάλες, ενώ πιθανότερο σενάριο πλέον, και παρά τις διαψεύσεις για το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής Zeit είναι μία φόρμουλα παράτασης του προγράμματος, ώστε να υπερκεραστεί τυχόν πιστωτικό γεγονός την 1η Ιουλίου από μη πληρωμή της πακεταρισμένης δόσης του 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα πρόταση για παράταση του προγράμματος, την οποία εξετάζει η ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα όλες οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι πίσω από τη συστράτευση των πιστωτών που διαμηνύουν ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας», ευρωπαίοι αξιωματούχοι ετοιμάζουν κείμενο δέσμευσης για διευθέτηση του χρέους της χώρας υπό την προϋπόθεση υλοποίησης των δεσμεύσεων που θα αναλάβει η Ελλάδα, ικανοποιώντας έτσι εν μέρει την ελληνική απαίτηση για βιώσιμη λύση για το χρέος.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: