Η Μαίρη Συνατσάκη έγινε το «Κορίτσι με το μπαλόνι» του Bansky

Στις 27 Φεβρουαρίου ξεκινά η παγκόσμια περιοδεία της μοναδικής έκθεσης «The world of Bansky»,  που θα διαρκεσει μέχρι τις 26 Μαρτίου, με πρώτο σταθμό την Αθήνα και την Τεχνόπολη. Πρόκειται για μία αφιερωματική έκθεση, που στηρίζει το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ το κοινό θα μπορέσει να δει τα έργα του πιο διάσημου και ανώνυμου street art καλλιτέχνη να ζωντανεύουν σε έναν urban χώρο.

Στην έκθεση στην Αθήνα, έξι καλλιτέχνες μεταμορφώνονται σε έξι διάσημα έργα του Banksy. Ανάμεσά τους είναι και η Μαίρη Συνατσάκη που μεταμορφώνεται στο πιο διάσημο ίσως έργο του Banksy, στο «Κορίτσι με το μπαλόνι».

Το «Girl With the Balloon» βρίσκεται από το 2004 στο Λονδίνο στην Waterloo Bridge, ενώ πριν λίγο καιρό το έργο «αυτοκαταστράφηκε» από κρυμμένο μηχανισμό σε έκθεση στο Sotheby’s, όταν πουλήθηκε για 1.042.000 λίρες.

Η Μαίρη Συνατσάκη ποζάρει ως άλλο «Κορίτσι με το μπαλόνι» στο φακό του Νίκου Ζήκου. Η παρουσιάστρια ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία από τη μεταμόρφωσή της, σχολιάζοντας: «B is for Banksy and a little Boo… έγινα για λίγο αυτό το απολύτως iconic κορίτσι με το μπαλόνι και μου φαίνεται απολύτως απίστευτο! Τα έργα του πασίγνωστου και τρομερά επιδραστικού Banksy θα «ζωντανέψουν» για λίγες ημέρες στην Τεχνόπολη και όλα τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας. Ελάτε να πάμε! [Από 27 Φεβρουαρίου]».

Όλα τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

(?)

Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: