Η M760Li xDrive είναι η νέα ναυαρχίδα της BMW 

 

Με τη νέα BMW M760Li xDrive, η πρόσφατα λανσαρισμένη νέα BMW Σειρά 7 αποκτά μία ναυαρχίδα υψηλού κύρους. Με κύρια χαρακτηριστικά την εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία και τα κορυφαία αποθέματα ισχύος σε όλες τις συνθήκες, ο 12κύλινδρος βενζινοκινητήρας τεχνολογίας M Performance TwinPower Turbo ενισχύει την πρωτοκαθεδρία της σε όλη τη Σειρά 7. Τα τολμηρά, δυναμικά χαρακτηριστικά της BMW M760Li xDrive συνδυάζονται με ανώτερα επίπεδα άνεσης κάνοντάς το μία ασυναγώνιστη πρόταση και εγκαινιάζουν ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία πολυτελών sedan.

Η νέα BMW M760Li xDrive σηματοδοτεί το ντεμπούτο του νέου 12κύλινδρου βενζινοκινητήρα M Performance TwinPower Turbo.

Κρυμμένος κάτω από ένα κάλυμμα με το λογότυπο “M Performance”, ο 6.6-L V12 αποδίδει 448 kW/610 hp στις 5.500 rpm και η μέγιστη ροπή είναι 800 Nm στις 1.550 rpm. Η κατανάλωση μικτού κύκλου: 12.8 l/100 km, οι εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 294 g/km).

Σημειώστε ότι χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα η BMW M760Li xDrive για να φθάσει από στάση τα 100 χιλιόμετρα. Η τελική του αυτοκινήτου – αν βρεί ανοικτό δρόμο- αγγίζει τα 250 χλμ ενώ με το  προαιρετικό πακέτο M Driver, ο ηλεκτρονικός κόφτης δεν παρεμβαίνει μέχρι τα 305 km/h.

Η μεταφορά ισχύος γίνεται μέσω του προηγμένου κιβωτίου Steptronic Sport που προσφέρεται στάνταρ. Τα προγράμματα αλλαγών είναι ειδικά ρυθμισμένα σύμφωνα με τη φιλοσοφία υψηλών επιδόσεων M Performance, προσφέροντας πιο σπορ αλλαγές και πιο άμεσα κατεβάσματα σε όλο το εύρος στροφών, σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά του V12 κινητήρα. Με βέλτιστη εσωτερική απόδοση και στρατηγική αλλαγών σχέσεων υποστηριζόμενη από τα δεδομένα πλοήγησης, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport προσφέρει μία προηγμένη οδηγική εμπειρία, ενώ συνεργάζεται άριστα και με τη στάνταρ λειτουργία Auto Start Stop.

Το καινοτόμο σύστημα ανάρτησης είναι το μυστικό για δυναμικές επιδόσεις και ασυναγώνιστη οδηγική άνεση. Ο ενεργός έλεγχος κλίσεων ελαχιστοποιεί τις κινήσεις του αμαξώματος. Το σύστημα συνεργάζεται με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, τοποθετημένα σε αποκλειστικές 20άρες ζάντες αλουμινίου Μ σε matt Cerium Grey metallic, χαρίζοντας στη νέα BMW M760Li xDrive την πιο δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία – χωρίς να επηρεάζεται η οδηγική άνεση. Ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive που κατανέμει περισσότερη ισχύ πίσω, ελέγχει τα διαθέσιμα επίπεδα πρόσφυσης για να κατανείμει την κινητήρια ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Στην πορεία, προσφέρει την απόλυτη δυναμική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει ένα μοντέλο Μ Performance και ένα ανώτερο επίπεδο επιδόσεων σε όλες τις συνθήκες. Η ενεργητική ασφάλεια και η δυναμική συμπεριφορά ωφελούνται επίσης από το στάνταρ σύστημα Integral Active Steering της νέας BMW M760Li xDrive, που συμπληρώνει τον πιο άμεσο λόγο υποπολλαπλασιασμού στον εμπρός άξονα ρυθμίζοντας ανάλογα τη γωνία διεύθυνσης των πίσω τροχών. Αυτό μειώνει την προσπάθεια στο τιμόνι στις χαμηλές ταχύτητες και τη δυναμική οδήγηση, βελτιστοποιώντας την ευελιξία και ενεργητική ασφάλεια. Τα νέα φρένα 19-ιντσών M Sport, με μπλε μεταλλικές δαγκάνες και έμβλημα M, επισφραγίζουν τη δυναμική πανοπλία της BMW M760Li xDrive και διασφαλίζουν ασυναγώνιστη επιβράδυνση σε όλες τις περιπτώσεις.

Η νέα BMW M760Li xDrive εφοδιάζεται με το ίδιο εκτενές πακέτο καινοτόμων συστημάτων υποστήριξης οδηγού όπως όλες οι εκδόσεις της επιτυχημένης Σειράς 7. Το σύστημα Driving Assistant Plus περιλαμβάνει Steering και lane control assistant, Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, αποφυγή πίσω σύγκρουσης και προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας. Από την άλλη, το Traffic jam assistant – με στοιχεία ημιαυτόματης οδήγησης – μπορεί να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε είδος δρόμου. Το Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go τώρα το μόνο που απαιτεί είναι η πίεση ενός μπουτόν για να ενσωματώνει όρια ταχύτητας που έχει ανιχνεύσει η λειτουργία Speed Limit Info. Η νέα γενιά του συστήματος Surround View περιλαμβάνει επίσης 3D View και Panorama View στο Control Display.

Δυναμικός χαρακτήρας σε αρμονία με το εξωτερικό στυλ.

Και μόνο με την εξωτερική της εμφάνιση, η νέα BMW M760Li xDrive ενσαρκώνει απόλυτα το δυναμικό πνεύμα των Αυτοκινήτων BMW M Performance . Το αεροδυναμικό πακέτο M με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στην εμπρός ποδιά και αποκλειστικές 20άρες ζάντες αλουμινίου Μ σε σχέδιο διπλών ακτίνων 760M και φινίρισμα matt Cerium Grey διαμορφώνουν μια κομψή, σπορ εμφάνιση. Το αποκλειστικό γαλβανιζέ φινίρισμα Cerium Grey για το πλαίσιο και τις μπάρες της μάσκας, μαζί με τη λωρίδα στην εμπρός ποδιά, τις λωρίδες στις εξωτερικές λαβές των θυρών, τα Air Breathers, τα διακοσμητικά στοιχεία των θυρών και τη λαβή του πορτμπαγκάζ, προσθέτουν χρωματικές πινελιές, υπογραμμίζοντας διακριτικά το κύρος της BMW M760Li xDrive στην οικογένεια BMW Σειρά 7 και τη γκάμα μοντέλων BMW γενικότερα. Άλλα αξιοσημείωτα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι τα καλύμματα καθρεπτών, ομοίως σε Cerium Grey, σήματα V12 στις κολώνες C, λογότυπα M στα πλευρά του αυτοκινήτου, και λογότυπα μοντέλου και xDrive πίσω. Ένα νέο σύστημα εξαγωγής M sports με πεταλούδες ελέγχου δημιουργεί έναν πλούσιο συναισθηματικά ήχο V12 και προσθέτει τις τελικές πινελιές της M Performance μαζί με τα εντυπωσιακά διακοσμητικά εκατέρωθεν των διπλών απολήξεων εξαγωγής σε γαλβανιζέ Cerium Grey.

Στοιχεία M Performance και στο εσωτερικό .

Ο γνώριμος χαρακτήρας BMW M Performance είναι διάχυτος και στο εσωτερικό. Το αποκλειστικό δερμάτινο τιμόνι M φέρει το λογότυπο M, περιλαμβάνει μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών σε Pearl Gloss Chrome στις ακτίνες του και χειριστήρια shift paddles για μηχανικές αλλαγές σχέσεων στο πίσω τμήμα. Διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ με φωτιζόμενο λογότυπο V12 ξυπνούν το πάθος για οδηγική απόλαυση, ενώ ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ταχύμετρο με την ονομασία του μοντέλου και μία ένδειξη που τώρα φτάνει τα 330 km/h. Όπως τα πεντάλ M και το υποπόδιο του οδηγού M, αυτό το ταχύμετρο δείχνει τις δυνατότητες επιδόσεων της BMW M760Li xDrive. Η περιοχή της κεντρικής κονσόλας γύρω από τον επιλογέα ταχυτήτων και το iDrive Controller είναι διακοσμημένη με ένα ένθετο BMW Individual σε Piano Finish Black και το λογότυπο V12.

Τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα comfort με λειτουργία μνήμης και πολυτελείς ξύλινες διακοσμητικές λωρίδες σε Fineline black με έντονη λάμψη συνδυάζονται με υψηλής ποιότητας πατάκια με βαθύ πέλος στο πίσω τμήμα της καμπίνας και με επένδυση οροφής σε Alcantara Anthracite για τη δημιουργία ενός πολυτελούς περιβάλλοντος. Αποκλειστικό δέρμα Nappa leather στην έδρα και τα πλαϊνά τμήματα των καθισμάτων, τα προσκέφαλα, τις θήκες θυρών, τα κεντρικά και τα πλαϊνά υποβραχιόνια ολοκληρώνουν την αίσθηση φινέτσας και καλού γούστου.

Για όσους θέλουν να ανταλλάξουν τη έντονα δυναμική εμφάνιση της BMW M760Li xDrive τους με μία εικόνα διακριτικής, πολυτέλειας, η BMW M760Li xDrive V12 Excellence διατίθεται χωρίς πρόσθετο κόστος. Αυτή η έκδοση μεταβάλλει σημαντικά την προσωπικότητα της BMW M760Li xDrive, καταργώντας το αεροδυναμικό πακέτο M και προσθέτοντας 20‑άρες ζάντες αλουμινίου BMW Individual σε σχέδιο ακτίνων W 646 με έντονη λάμψη και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω (εμπρός: 245/40 R20, πίσω: 275/35 R20). Επίσης, οι δαγκάνες των φρένων βάφονται σε high-gloss Black. Στην έκδοση V12 Excellence, η BMW M760Li xDrive διαθέτει μία χρωμιωμένη μπάρα που θα εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου στο πάνω τμήμα του αεραγωγού. Επιπλέον, οι μπάρες της μάσκας είναι ασημί με χρωμιωμένο εμπρός τμήμα και πλαίσια ομοίως σε λαμπερό χρώμιο. Όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του αμαξώματος χρησιμοποιούν λαμπερό χρώμιο. Στη θέση της ονομασίας του μοντέλου, η BMW M760Li xDrive V12 Excellence έχει ένα σήμα “V12” στο πορτμπαγκάζ. Τα διακοσμητικά των σχετικά αθόρυβων, διπλών ορθογώνιων απολήξεων εξαγωγής πλαισιώνονται τώρα από πρόσθετο χρώμιο. Μέσα στην καμπίνα, το τιμόνι BMW φέρει ξύλινα ένθετα, και το λογότυπο V12 στο ταμπλό – με ταχύμετρο που φτάνει μέχρι τα 260 km/h – φωτίζεται όταν ο οδηγός βάζει εμπρός τον κινητήρα. Το σχετικά αθόρυβο σύστημα εξαγωγής προσφέρει έναν πιο εκλεπτυσμένο ήχο που τονίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της έκδοσης V12 Excellence.

Όπως σε όλες τις εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7, το λειτουργικό σύστημα iDrive στη νέα κορυφαία BMW M760Li xDrive περιλαμβάνει οθόνης αφής. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν να πλοηγούνται στο σύστημα όπως ακριβώς με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές. Πέρα από τη δυνατότητα ελέγχου μέσω του Controller, οι λειτουργίες μπορούν επίσης να επιλέγονται και να ενεργοποιούνται αγγίζοντας την επιφάνεια της οθόνης.

Το iDrive περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη BMW Σειρά 7. Κινήσεις των χεριών που ανιχνεύονται μέσω ενός 3D αισθητήρα, ελέγχουν τις λειτουργίες ενημέρωσης / ψυχαγωγίας με άκρως διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Οι χειρονομίες χρησιμοποιούνται για διάφορες λειτουργίες, όπως έλεγχο της έντασης του ήχου και αποδοχή ή απόρριψη εισερχόμενων τηλεφωνικών κλήσεων. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συσχέτισης μιας συγκεκριμένης χειρονομίας με μία επιλεγμένη λειτουργία. Τέλος, μία νέα βάση για smartphone στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει την ασύρματη, επαγωγική φόρτιση για κινητά τηλέφωνα για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο.

 

 

 

Η M760Li xDrive είναι η νέα ναυαρχίδα της BMW 

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: