Η λίστα του Σκίμπε

Πλησιάζει η στιγμή που θα συγκεντρωθούν ξανά μετά από καιρό οι διεθνείς καθώς στις 24 Μαρτίου η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο και πέντε μέρες μετά (29/03) θα κοντραριστεί με την Ισλανδία. Και οι δύο φιλικές αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Επί της ουσίας, ο Μίχαελ Σκίμπε θα επιλέξει για πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στο νέο ξεκίνημα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Γερμανός τεχνικός έχει παρακολουθήσει όλους τους παίκτες που αγωνίζονται εκτός συνόρων και εντός της ημέρας ή το αργότερο την Τρίτη θα κάνει την προεπιλογή των «λεγεωνάριων».

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις περιμένεις να δεις με ποια κριτήρια επιλέγει τους ποδοσφαιριστές ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής. Η διάθεση του είναι να καλέσει παίκτες που έχουν καλό αγωνιστικό ρυθμό και φυσικά να διαθέτουν την ποιότητα να προσφέρουν στην Εθνική ομάδα.

Και αυτή τη φορά όμως, δεν λείπουν τα αγωνιστικά προβλήματα για τη «γαλανόλευκη». Δύο από τα βασικά στελέχη της ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τραυματίες αυτή την περίοδο, γεγονός που καθιστά αμφίβολη την παρουσία τους στα φιλικά με Μαυροβούνιο και Ισλανδία. Σε περίπτωση που δεν είναι 100% έτοιμοι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στο προσκλητήριο του Μίχαελ Σκίμπε.

Το ευχάριστο για τον εκλέκτορα της Εθνικής είναι ότι οι δύο επιθετικοί της ομάδας, Κώστας Μήτρογλου και Νίκος Καρέλης βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, σκοράροντας σε κάθε παιχνίδι της Μπενφίκα και της Γκενκ, αντίστοιχα. Σε υψηλά στάνταρ απόδοσης κυμαίνεται η απόδοση του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης καταφέρνει να ξεχωρίζει και να είναι σταθερά από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της μέτριας, Ουντινέζε στη φετινή Serie A.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από την Ουντινέζε στη Φιορεντίνα τον Γενάρη με την ελπίδα να βρει ξανά τον εαυτό του, παίρνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει, αφού δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό με τους «βιόλα». Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της περιόδου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει πιο ενεργό ρόλο στην Ουντινέζε.

Ενθαρρυντικό σημάδι είναι η παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην ενδεκάδα της Σαμπντόρια που συνδυάστηκε με ένα πολύ ωραίο γκολ στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 κόντρα στην πρώην ομάδα του Έλληνα διεθνή, την Ελλάς Βερόνα. Ο Λάζαρος κέρδισε πόντους με την εμφάνιση του το περασμένο Σάββατο και είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στην προεπιλογή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 50χρονος προπονητής έχει παρακολουθήσει όλους τους «λεγεωνάριους» από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Στο «μικροσκόπιό» του βρίσκονται επίσης, ο Θανάσης Παπάζογλου της Κόρτραϊκ και ο Δημήτρης Διαμαντάκος της Καρλσρούης, ενώ εικόνα έχει και για την παρουσία του Τάσου Αυλωνίτη και του Μπάμπη Λυκογιάννη στη Στουρμ Γκρατς.

Υ.Γ. Προσεχώς θα αναφερθούμε στους «εγχώριους» ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίζει και… χτυπούν την πόρτα της Εθνικής ομάδας.

Σωτήρης Ταμπάκος

Follow @S_Tampakos

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: